DIN CAUZA BREXITULUI: Deutche Bank şi UniCredit, tranzacţii swap transferate din Londra la Frankfurt

M.I.
Bănci-Asigurări / 3 iunie 2019

Deutche Bank şi UniCredit, tranzacţii swap transferate din Londra la Frankfurt

Deutche Bank şi UniCredit au transferat în luna mai unele dintre tranzacţiile swap din Londra la Frankfurt, din cauza Brexitului, băncile folosindu-se de amânarea ieşirii Marii Britani din Uniunea Europeană pentru a se pregăti pentru ce este mai rău, transmite Bloomberg.

Aproximativ 10 bănci au participat la o acţiune de schimbare, în care băncile au închis poziţiile swap existente în Marea Britanie şi au deschis unele echivalente în Germania, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, scrie News.ro.

Unele dintre aceste bănci, între care JPMorgan Chase şi Commerzbank, au acţionat ca formatori de piaţă, folosindu-se de această oportunitate pentru a genera venituri prin tranzacţiile cu băncile.

Băncile din Europa continentală nu vor mai putea să îşi păstreze swap-urile, folosite intens pe piaţa instrumentelor derivate, la Londra, dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord. Acest fapt ar putea obliga băncile să transfere instrumente derivate în valoare de mii de miliarde de dolari de la LCH, divizie a London Stock Exchange Group la Eurex Clearing din Frankfurt, care este o divizie a Deutsche Boerse.

În afară de faptul că Deutsche Boerse va avea de câştigat în detrimentul LSE, o astfel de mutare ar eroda poziţia dominantă a Londrei de centru financiar mondial şi ar putea tulbura piaţa dobânzilor swap.

Deutsche Bank şi UniCredit au refuzat să comenteze, ca şi purtătorii de cuvânt ai JPMorgan şi Commerzbank, informează News.ro.

Bayerische Landesbank, care a transferat şi ea unele swap-uri la Frankfurt, şi Banca Angliei, care supraveghează LCH, au refuzat la rândul lor să comenteze.

LCH gestionează numerar şi obligaţiuni de peste 100 de miliarde de euro în numele băncilor şi managerilor de fonduri care vor să îşi protejeze tranzacţiile swap de posibilitatea intrării în default a unei firme mari de trading.

Comisia Europeană a salvat anul trecut LCH de la excluderea clienţilor înregistraţi în UE, când a extins dreptul casei de cliring de a oferi servicii firmelor de pe continent până la sfârşitul anului 2020. Băncile pot continua să cumpere şi să vândă contracte swap prin intermediul LCH chiar dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, la sfârşitul lunii octombrie, actualul termen pentru Brexit.

În cazul în care Comisia nu va prelungi dreptul LCH de a servi băncile europene, acestea vor fi nevoite să îşi transfere poziţiile swap înainte de luna aprilie a anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb