DIN CAUZA FLUXURILOR DE PERSOANE DIN AFRICA DE NORD, Şeful Consiliului European convoacă un summit UE pe migraţie

Marius Constantin
Internaţional / 20 aprilie 2015

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat astăzi pentru joi un summit al Uniunii Europene ca să identifice o soluţie la problema migraţiei din Africa de Nord, informează publicaţia italiană La Stampa.

Premierul italian Matteo Renzi a declarat, pentru La Stampa, că este necesar un summit UE cu ajutorul căruia să se găsească o soluţie la problema migranţilor din Libia, morţi în apele Mediteranei.

La rândul său, Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, a apreciat că UE trebuie să lupte pentru respectarea drepturilor omului, notează BBC. Domnia sa susţine că sunt necesare fonduri suplimentare pentru salvarea persoanelor şi identificarea traficanţilor care se îmbogăţesc pe seama imigranţilor din nordul Africii.

Astăzi, poliţia italiană a reţinut 24 de persoane acuzate de trafic de fiinţe umane, pe ruta Libia-Italia. Doi dintre indivizii anchetaţi sunt bănuiţi că au realizat traficul din octombrie 2013, de lângă coasta insulei Lampedusa, unde şi-au pierdut viaţa 366 de persoane.

Italia doreşte o mobilizare europeană, care să contribuie la identificarea reţelelor de trafic, dar se împotriveşte unei intervenţii terestre internaţionale în Libia.

Întâlnirea are loc imediat după tragedia de ieri, în care peste 700 de persoane şi-au pierdut viaţa, încercând să ajungă pe teritoriul Italiei, cu o navă care a pornit din Libia. Unul dintre supravieţuitori a declarat pentru BBC că victimele au fost blocate sub punte şi nu li s-a permis să se salveze.

Statisticile ONU arată că 218.000 de migranţi au traversat Marea Mediterană pe parcursul anului 2014, iar 3.500 dintre aceştia au decedat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb