DIN CAUZA UCIDERII JURNALISTULUI KHASHOGGI DE CĂTRE AUTORITĂŢILE SAUDITE: Forumul economic de la Riad, abandonat de participanţi

T.T.
Internaţional / 23 octombrie 2018

Mohammed bin Salman (sursa foto: Twitter)

Mohammed bin Salman (sursa foto: Twitter)

Reacţie la scandalul uriaş generat de uciderea în ambasada Arabiei Saudite din Istanbul a jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, un număr de participanţi la "Davos-ul deşertului", un forum internaţional dedicat investiţiilor, organizat în Riad, şi-au contramandat sosirea.

Future Investment Initiative (FII) se va încheia joi şi avea ca obiectiv promovarea drept destinaţie profitabilă de investiţii o monarhie istoric închisă, care încearcă, în prezent, să îşi diversifice economia şi să se deschidă noilor tehnologii, turismului şi divertismentului.

După ce, iniţial, a susţinut că Khashoggi a părăsit în viaţă consulatul, Riadul a recunoscut că jurnalistul a fost ucis, afirmând, însă, că este vorba despre o "operaţiune neautorizată" de puterea saudită. Şeful diplomaţiei saudite a spus că uciderea lui Khashoggi a fost "o greşeală uriaşă şi gravă", dar că a încercat să îl protejeze pe puternicul prinţ moştenitor de extinderea crizei, spunând că Mohammed bin Salman nu a avut cunoştinţă de această crimă.

Înainte de începerea forumului, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman s-a întâlnit, la Riad, cu secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, care a renunţat să participe, însă, la Future Investment Initiative, după detaliile din cazul Khashoggi.

Nici prezenţa prinţului moştenitor Mohammed bin Salman la forumul de la Riad nu a fost confirmată. Anul trecut, prinţul a fost aclamat, cu ocazia lansării primei ediţii a acestei conferinţe, drept un vizionar şi un campion al unei Arabii Saudite "deschise şi moderne".

În schimb, la ediţia din acest an a forumului, supranumit "Davos-ul deşertului", lista participanţilor s-a redus, pe măsură ce apăreau amănunte din cazul Khashoggi. Pe lângă Steven Mnuchin, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde şi aproximativ 20 de directori ai unor mari companii internaţionale precum EDF, HSBC, Siemens sau Uber, au renunţat să mai participe. În plus, o serie de mari organizaţii media precum Bloomberg, CNN şi Financial Times nu vor acoperi acest forum.

Cu toate acestea, alte câteva sute de bancheri şi directori de companii ar urma să se alăture oficialilor la Future Investment Initiative, un eveniment care va fi găzduit de hotelul Ritz-Carlton din Riad, acelaşi hotel unde mai multe zeci de prinţi, oameni de afaceri şi oficiali saudiţi au fost reţinuţi într-o campanie anticorupţie, demarată la câteva zile după ediţia de anul trecut a forumului, relatează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb