DIN FONDURI BEI 75 milioane euro de la BCR pentru finanţarea firmelor

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2010

Valoarea maximă a unui împrumut este de 12,5 milioane euro.

Valoarea maximă a unui împrumut este de 12,5 milioane euro.

Beneficiarii pot fi IMM-urile cu până la 249 de angajaţi, inclusiv cele nou înfiinţate, cu proiecte în industrie, turism, servicii, agricultură şi construcţii

În funcţie de specificul proiectului, companiile cu activităţi susţinute de producţie ori export vor putea accesa finanţări cu dobânzi avantajoase, semnificativ sub media pieţei

Banca Comercială Română (BCR) lansează un program de 75 milioane euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din fonduri Banca Europeană de Investiţii. Astfel, IMM-urile cu până la 249 de angajaţi, inclusiv cele nou înfiinţate, care doresc să dezvolte proiecte în industrie, turism, servicii, agricultură şi construcţii pot solicita finanţări din surse BEI, în condiţii foarte avantajoase, potrivit unui comunicat al băncii.

Facilitatea de finanţare va putea fi accesată sub forma creditelor pentru investiţii (inclusiv ca sursă de co-finanţare a proiectelor care beneficiază de fonduri europene), creditelor ipotecare / imobiliare pentru proiecte de investiţii, creditelor pentru capital de lucru, liniilor de credit sau creditelor pentru finanţarea stocurilor.

"BCR este unul dintre principalii parteneri ai Băncii Europene de Investiţii în România. Împrumutul reprezintă un pas important în susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din România, înscriindu-se în eforturile coordonate cu celelalte instituţii financiare internaţionale des­tinate stimulării economiei româ­neşti", a declarat Ramona Ivan, Directorul Executiv al Direcţiei Instituţii Financiare din cadrul BCR.

În cadrul programului, valoarea maximă a unui împrumut este de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecărui proiect eligibil este de maxim 25 milioane euro. În funcţie de specificul proiectului, durata creditului poate fi de minimum doi ani şi maximum 12 ani, iar perioada de graţie poate ajunge până la maxim patru ani.

În plus, ca efect al transferului avantajului financiar oferit de BEI în cadrul facilităţilor sale de finanţare cât şi al angajamentului BCR de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, companiile care generează prin activităţi de producţie minimum 75% din cifra de afaceri, precum şi companiile a căror activitate de export reprezintă livrări de cel puţin 50% în afara României, vor putea accesa finanţări cu dobânzi avantajoase, semnificativ sub media pieţei, în funcţie de specificul proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb