DIN PROFITUL SEMESTRIAL Practic Bucureşti va aloca dividende în sumă de 10,5 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 septembrie 2022

Practic Bucureşti va aloca dividende în sumă de 10,5 milioane lei

În ianuarie compania a vândut un teren în Primăverii cu opt milioane de euro

Practic Bucureşti (PRBU), companie ce se ocupă cu închirierea imobilelor, va acorda dividende din rezultatul semestrial în sumă de 10,45 milioane de lei, conform votului de ieri al acţionarilor, după cum se arată într-un raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul brut pe acţiune este de 17,6 care, raportat la ultimul preţ de tranzacţionare al titlurilor PRBU, de 1.200 de lei, oferă un randament brut de 1,4%. Data de înregistrare, ce defineşte acţionarii care au dreptul la dividende, este 7 octombrie, plăţile urmând să se facă începând cu 28 octombrie.

Pentru primul semestru al anului, compania a raportat venituri din exploatare de 59,3 milioane de lei, mai mult decât duble faţă de cele din perioada ianuarie-iunie 2021, de 18,9 milioane de lei, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 26,1 milioane de lei, cu 63,8% peste cel din primele şase luni ale anului trecut, de 15,9 milioane de lei.

În luna ianuarie a acestui an, compania a vândut un teren de 1.361 de metri pătraţi, situat în Bulevardul Primăverii din Bucureşti, pentru opt milioane de euro, bani ce au fost plătiţi în două tranşe egale, cea de-a doua fiind achitată în mai. Conform Economica, cumpărătorul este firma Hagag, iar preţul de aproape 6.000 de euro/mp este cel mai mare din 2008 plătit pentru un teren în Bucureşti. Terenul se află cu deschidere către Piaţa Charles de Gaulle, acolo unde One United a construit One United Charles de Gaulle, dar şi unde se află clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza.

Practic Bucureşti este controlată Radu Dimofte. Acţiunile companiei sunt listate Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, dar din cauza free-float-ului redus au o tranzacţionare sporadică. Evaluarea bursieră a societăţii se ridică la 713 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb