ZIARUL BURSA

21 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024

La piaţă

Cornel CodiţăEditorial / 21 septembrie 2022

Cornel Codiţă

Desigur, muzica lui Mihail Jora ar putea fi un bun subiect, dar astăzi o să ne ocupăm tot de politică şi de realităţile sociale grav malformate de erorile şi derapajele ei. Piaţa, această instituţie şi maşinărie esenţială pentru dezvoltarea modernă a comunităţilor umane, ca orice unealtă, a fost croită să fie folosită pentru anume scopuri şi numai în anumite feluri, dacă este să îi valorificăm, pozitiv, potenţialul. Cu alte cuvinte, este bună, dar nu în oricare circumstanţe.

BCE şi Eurosistemul, tot mai aproape de insolvenţa tehnică

BCE şi Eurosistemul, tot mai aproape de insolvenţa tehnică

Călin RecheaBănci-Asigurări / 21 septembrie 2022

Călin Rechea

Falimentul unei bănci centrale nu este un fenomen care apare chiar în fiecare zi, deoarece există tot felul de mijloace pentru a fi ascuns sau, cel puţin, minimalizat. Doar o bancă centrală este atotputernică şi poate face orice, nu-i aşa? Se aude prin târg că direcţiile de cercetare din marile şi micile bănci centrale lucrează împreună şi sunt foarte aproape să scoată pe piaţă o tiparniţă 3D pentru petrol şi gaze. Departe nu ar fi nici tiparniţele pentru litiu, cupru, aluminiu şi zinc, iar în viitorul nu foarte îndepărtat vor fi gata şi replicatoarele pentru hrană.

Banii pentru transport, mărul discordiei între elevi şi Ministerul Educaţiei

EDUCAŢIE Banii pentru transport, mărul discordiei între elevi şi Ministerul Educaţiei

O.D.Politică / 21 septembrie 2022

Disputa dintre elevi şi autorităţi pe marginea decontării cheltuielilor de transport continuă fără să existe speranţa găsirii unui numitor comun. Consiliul Naţional al Elevilor susţine că noul mecanism propus de Ministerul Educaţiei pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor navetişti, deşi presupune o creştere a alocărilor bugetare, nu ar putea rezolva problemele majore din teritoriu, iar soluţia este trecerea la subvenţionarea acestor cheltuielilor începând cu ianuarie 2023.

Sursă foto: Facebook / UPB-Activităţi cu Elevii

TEHNOLOGIE UPB va găzdui un festival al roboţilor

O.D.Cultură / 21 septembrie 2022

Roboţii nu mai sunt priviţi ca o ciudăţenie ci ca o necesitate a secolului XXI. Industrie, medicină, turism, construcţii sunt domenii în care roboţii s-au integrat foarte bine. Sute de roboţi şi tehnologii vor fi prezentate, în perioada 3 - 6 noiembrie, la prima ediţie a Robofest, eveniment organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Sursa foto: Facebook / Gheorghe Popescu

Muzeul fotbalului din Bucureşti şi-a găsit căpitan

O.D.Sport / 21 septembrie 2022

Iubitorii fotbalului din ţara noastră au un nou punct de întâlnire: Football Museum Bucharest. Noul muzeu fotbalistic a anunţat parteneriatul cu Gheorghe Popescu, fost căpitan al echipei naţionale şi al Barcelonei, actualmente conducător al clubului Farul Constanţa.

"Tot mai puţini angajaţi caută «siguranţa unui loc de muncă» şi «un salariu stabil»"

"Tot mai puţini angajaţi caută «siguranţa unui loc de muncă» şi «un salariu stabil»"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 21 septembrie 2022

(Interviu cu Bianca Vuţă, expert resurse umane, Partener HR Design) 

Reporter: Aşteptările angajaţilor s-au modificat în timp, iar percepţia lor despre anumite aspecte considerate până nu de mult beneficii extrasalariale, ca de exemplu telefonul şi laptopul, s-a schimbat. Mai pot fi considerate acestea beneficii pentru angajaţi?

Bianca Vuţă: Aşa este, nu mai putem considera că un telefon, un laptop sau chiar o maşină, pentru anumite funcţii, mai pot reprezenta un beneficiu salarial, atunci când un angajat le primeşte pentru că are nevoie de ele ca să-şi desfăşoare munca. Iar acum, tot mai multe posturi de muncă (job-uri) solicită folosirea unor astfel de echipamente.

Practic Bucureşti va aloca dividende în sumă de 10,5 milioane lei

DIN PROFITUL SEMESTRIAL Practic Bucureşti va aloca dividende în sumă de 10,5 milioane lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 septembrie 2022

În ianuarie compania a vândut un teren în Primăverii cu opt milioane de euro  

Practic Bucureşti (PRBU), companie ce se ocupă cu închirierea imobilelor, va acorda dividende din rezultatul semestrial în sumă de 10,45 milioane de lei, conform votului de ieri al acţionarilor, după cum se arată într-un raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Participarea premierului Nicolae Ionel-Ciucă la ceremonia de semnare a convenţiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, în anul 2022

Guvernul se angajează să susţină mediul de afaceri

O.D.Politică / 21 septembrie 2022

Susţinerea mediului de afaceri, în actualul context european, reprezintă un punct foarte important pe agenda oricărui guvern. Executivul va sprijini în continuare mediul de afaceri cu soluţii care să asigure menţinerea unei dinamici "corespunzătoare" a economiei româneşti, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, la ceremonia de semnare a convenţiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM Invest, care a avut loc la Palatul Victoria.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 Septembrie 2022

Macroeconomie / 21 septembrie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat masiv creşterea anuală în august 2022, până la 45,8%, de la 37,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 7,9%, după un avans de 5,3% în luna anterioară.

Aprecieri uşoare pentru indici

BVB Aprecieri uşoare pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 septembrie 2022

Tranzacţii de numai 35,3 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Schimb "deal" cu 14,3% din Prefab

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri uşoare în sesiunea de tranzacţionare de ieri, după şocul din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo