Dinamo a intrat în insolvenţă

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 15 mai 2014

Dinamo a intrat în insolvenţă

Conducerea clubului FC Dinamo a depus la Tribunalul Bucureşti dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Instanţa va analiza cererea şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar, care va întocmi tabelul preliminar de creanţe. FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, acţionarul majoritar al FC Dinamo, a transmis o scrisoare deschisă, prin care explică această decizie: "Concluzia generală şi unanimă este că, în acest moment, singura soluţie pentru ca viitorul lui Dinamo să existe este reorganizarea prin insolvenţă şi crearea unui moment zero. Am căutat toate soluţiile posibile şi am sperat până în ultimul moment. Ce s-a întîmplat însă recent a fost picătura care a umplut paharul, picătură care m-a convins că acest club, fără o reforma radicală, nu mai are nicio şansă la viitor. O nouă datorie de câteva milioane a apărut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condiţiile în care, aproape în fiecare săptămână din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut şi lăsate la dospit în sertare până a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie şi doar pentru a află odată pentru totdeauna care este proporţia reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo (...) Până atunci, îmi exprim încă o dată întreagă disponibilitate de a coopta sau de a vinde acest club unui partener care poate face mai mult decât fac eu pentru Dinamo. A nu se înţelege că abandonez clubul Dinamo. De-a lungul întregului proces demarat, voi rămâne alături de echipă şi voi susţine cheltuielile de funcţionare. În plus, voi caută soluţii pentru redresarea acestei situaţii. Spun aceste lucruri cu gustul amar pe care poate să-l aibă un dinamovist de bună credinţă, care a riscat totul pentru a salva acest club. Mai bine de şase luni am căutat parteneri sau oameni dispuşi să preia Dinamo. Cei cu care m-am întâlnit, nejudecând cu sufletul, ca mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întâi vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase(...) Am preluat clubul Dinamo Bucureşti în luna martie a anului trecut. Judecând în mare parte cu sufletul, am simţit atunci că trebuie să salvez acest club. Şi am făcut-o, clubul Dinamo obţinând în două rânduri licenţă necesară pentru a rămâne în prima Liga. Efortul a fost unul enorm şi a însemnat o investiţie de peste 14 milioane de euro. Faţă de ultimii ani, în condiţiile unor datorii enorme moştenite în urma unui deceniu criminal din istoria lui Dinamo, am reuşit să aducem echipa pe un loc patru, pentru prima oară după o lungă perioada în care formaţia s-a clasat sub această poziţie. Vorbeam despre un deceniu criminal din istoria lui Dinamo, pentru că acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise.

"În următoarele zile UEFA va informa Federaţia Română de Fotbal dacă Dinamo va putea participa în Europa League în condiţiile în care este în insolvenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb