Dinamo vrea să se finanţeze prin platforma SeedBlink

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2023

Sursa foto: facebook / Dinamo Bucuresti

Sursa foto: facebook / Dinamo Bucuresti

Conducerea echipei de fotbal Dinamo apeleză pentru finanţare la platforma de crowdfunding SeedBlink, acţionarii actuali ai clubului urmând să se întâlnească cu investitorii pentru a-i convinge să investească în echipă.

"Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Dinamo permite fanilor şi investitorilor oportunitatea de a deveni acţionari şi a susţine consolidarea echipei. Runda de finanţare va fi deschisă publicului începând din 21 iunie pe SeedBlink, unde orice investitor privat îşi poate face cont, alăturându-se grupului de acţionari cu tickete de investiţie începând de la 1.000 euro", se menţionează într-un anunţ publicat pe site-ul eventbride.com. În acest sens, managementul Red & White, acţionarii actuali ai clubului Dinamo vor susţine un eveniment dedicat în data de 22 iunie, unde vor prezenta planurile de afaceri ale clubului, modul de utilizare al fondurilor şi procesul de investiţie, se mai menţionează în anunţ.

Pro Sport menţionează că, potrivit datelor postate pe platforma SeedBlink, şefii Red&White vor să strângă de la posibilii investitori suma de 1,95 milioane de euro. Acţionarii "ancoră", prezentaţi cu o promisiune de investiţie de 2,4 milioane de euro, sunt Bogdan Pavel şi Claudiu Florică, prin firmele Team Sport Management SRL şi Synotech Global Services, iar suma totală care doreşte să fie colectată, este de aprope 4,34 milioane de euro. Participarea minimă, conform datelor publicate pe platformă, este de 1.172 euro la care există şi unele comisioane.

Red&White 2022 Management deţine 80,77% din SC Dinamo 1948 SA. Eugen Voicu, fondatorul Certinvest, are 60% din Red&White iar Andrei Nicolescu 40%.

SeedBlink este o platforma românească de investiţii, care din 2020 până în prezent a mobilizat peste 200 milioane de euro pentru companii inovatoare europene. Compania este specializată în a oferi oportunităţi investitorilor individuali ce doresc să îşi construiască un portofoliu diversificat, se mai menţionează în anunţul de pe eventbride.com.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In Romania sa bagi banii in fotbal??? Ce gluma bună!

    Hahaha, sunt multe modalitati prin care poti sa pierzi bani, dar "investitia" asta cred ca e cea mai sigura din acest punct de vedere.

    Să investești în fotbal este exact rețeta falimentului , adică să duci banii intr.un sac fără fund iar în cel mai bun caz sa ai niste reduceri la bilete să vezi niste indivizi care după două sprinturi pe teren sunt leșinați! Asta da afacere!

    1. Corect!!! Dar se mai găsesc din ăștia gen Sucu care crede că.i oportunitatea vieții lui să facă bani frumoși din câteva tricouri vândute, semințe și pop corn! Fotbalul românesc este înțelenit in amatorism și împiedicat de șmecheri care intermediază jucători care după ce primesc contracte bune, mai cer și prime ca sa fie motivati la fiecare meci, că deh, nu.si pot regla mentalul altfel! Sa nu mai zic că pe teren nu.s in stare sa lege câteva pase consecutive, să dea o buna centrare sau un șut sănătos dinafara careului de 16!!!

    Nu prea am inteles ce cauta Dinamo listat tocmai pe Seedblink, care e o platforma pentru start-up-uri mai ales din domeniul IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb