Director adjunct din APIA, trimis în judecată pentru luare de mită

Elena Deacu
Anticorupţie / 11 iunie 2015

Procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Gherghişan Cristina, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, la data faptelor, pentru trei infracţiuni de luare de mită.

Au mai fost trimişi în judecată, sub control judiciar, Grigore Traian, Rece Mariana şi Sandu Toader, administratori şi asociaţi ai mai multor societăţi comerciale, la data faptelor, pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în ziua de 24 septembrie 2014, Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu. La data de 20 noiembrie 2014, Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani.

În ziua de 23 octombrie 2014, Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu.

În ziua de 13 noiembrie 2014, Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu.

Concret, Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea A.P.I.A. Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut în coproprietate de Gherghişan Cristina.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii luate în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb