Directorul "Deutsche Telekom", suspect într-un caz de mită

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2010

"Deutsche Telekom" este cel mai mare operator de telefonie fixă din Europa.

"Deutsche Telekom" este cel mai mare operator de telefonie fixă din Europa.

Directorul executiv al celei mai mari companii de telefonie din Europa, "Deuts­che Telekom" AG, Rene Obermann, este suspect într-un caz de corupţie, fiind investigat de procurorii din Bonn, potrivit anunţului făcut, ieri, de societatea germană.

Obermann, în vârstă de 47 de ani, este unul din cei opt suspecţi în această investigaţie privind darea de mită de către companie în Europa Centrală şi de Est. Mai precis, este vorba despre plata a milioane de euro, mită către unele ţări balcanice, fiind vizate unităţile "Deutsche Telekom" din Ungaria şi Macedonia. Procurorii investighează dacă Obermann a declarat, în 2005, că va aproba plata de dividende pentru "Makedonski Telekom" numai dacă Macedonia nu va deschide concurenţei piaţa de telefonie.

Cazul este şi în atenţia autorităţilor din SUA.

Conform purtătorului de cuvânt al companiei germane, Mark Nierwetberg, acuzaţiile la adresa lui Obermann sunt false. "Procurorii fac o legătură între afirmaţiile lui Obermann şi unele plăţi sub formă de mită făcute de terţe persoane", a spus Nierwetberg, adăugând: "Directorul executiv a respins acuzaţiile ce i se aduc şi le consideră false".

Revista germană Wirtschaftswoche informa, săptămâna aceasta, că locuinţa lui Obermann şi sediul "Deutsche Telekom" din Bonn au fost percheziţionate la data de 31 august.

Parchetul din Bonn a deschis ancheta de corupţie sau complicitate la corupţie împotriva directorului Rene Obermann întrucât, în urmă cu câţiva ani, acesta era res­ponsabil al operaţiunilor de telefonie mobilă ale companiei în Europa de Est.

Procurorii germani au lansat această anchetă după ce Securities & Exchange Commission din SUA le-a cerut sprijin în propria investigaţie. În SUA, Obermann a depus mărturie în cadrul anchetei la finele lui 2009. Mark Nierwetberg a subliniat că "Deutsche Telekom" a colaborat pe deplin cu autorităţile SUA în acest caz.

În 2008-2009, "Deutsche Telekom" a cheltuit circa patru miliarde de euro pentru 30% din acţiunile companiei elene OTE, acţionarul majoritar al "Romtelecom".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb