Directorul gigantului petrolier "Total", decedat într-un accident aviatic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 octombrie 2014

Directorul gigantului petrolier "Total", decedat într-un accident aviatic

Avionul privat al lui Christophe de Margerie s-a ciocnit la decolare, pe aeroportul Vnukovo din Moscova, cu un vehicul de deszăpezire

Christophe de Margerie, cel care a fost director executiv al gigantului petrolier francez "Total" SA, a încetat din viaţă ieri dimineaţă, în urma unui accident aviatic, la Moscova.

În vârstă de 63 de ani, şeful celei mai mari companii din Franţa (după vânzări), a decedat pe aeroportul Vnukovo din Mosova, după ce avionul său privat s-a ciocnit cu un vehicul de deszăpezire, iar potrivit Comitetului rus de anchetă, şoferul acestui vehicul era "în stare de ebrietate".

Comitetul a precizat că, printre posibilele scenarii care au provocat, în noaptea de luni spre marţi, decesul lui Christophe de Margerie şi a trei membri ai echipajului se află "o eroare a controlorilor de trafic aerian şi fapte ale conducătorului vehiculului de deszăpezire".

Anchetatorii invocă, de asemenea, "condiţii meteorologice nefavorabile şi o eroare de pilotaj".

Peste 150 de salvatori şi 39 de vehicule speciale au fost mobilizate pentru intervenţie la locul accidentului, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Biroul de Anchete şi Analize pentru securitatea aviaţiei civile (BEA) din Franţa a anunţat, ieri, că trimite trei anchetatori la Moscova, în cadrul eforturilor de clarificare a condiţiilor morţii lui Christophe de Margerie.

Avionul la bordul căruia se afla de Margerie era un Falcon 50 exploatat de compania "Unijet". Acesta s-a prăbuşit la decolare, după ce s-a lovit de vehiculul de deszăpezire, conform BEA, care menţionează că şi şoferul vehiculului a murit. Dar, potrivit altor surse, acesta ar fi supravieţuit.

Ancheta cu privire la cauzele accidentului va fi efectuată de către instituţia rusă similară BEA - MAK.

Nepotul fondatorului producătorului de şampanie "Taittinger" SA, de Margerie şi-a început cariera la departamentul finanţelor din cadrul "Total", în 1974. În februarie 2007 a devenit director executiv. Cu Margerie în fruntea sa, "Total" a dezvoltat relaţii strânse cu Rusia. În opinia sa, Rusia va continua să joace un rol vital în livrările de energie din Europa, chiar dacă UE încearcă să-şi reducă dependenţa de gazele furnizate de Moscova.

"De Margerie a fost un întreprinzător francez remarcabil, ce a condus multe proiecte comune importante, care au stat la baza unui parteneriat lung şi rodnic între Rusia şi Franţa", a declarat, ieri, preşedintele rus Vladimir Putin.

"Total" şi-a schimbat normele de guvernanţă anul acesta, de Margerie devenind preşedinte - director executiv. Mandatul său s-ar fi încheiat în 2015.

Înainte să devină director executiv, de Margerie a supravegheat operaţiunile de explorare şi producţie din cadrul "Total". La o lună după ce a preluat controlul la "Total", în martie 2007, de Margerie a fost pus sub investigaţie, fiind suspectat că a dat mită ca să obţină contracte în Iran. Compania a negat acuzaţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb