Directorul "Grossmann", arestat în dosarul fraudării fondurilor UE

Anticorupţie / 20 februarie 2015

Actualizare 23:14 ICCJ a respins cererile lui Mircea şi Vlad Cosma privind obligaţiile controlului judiciar

Instanţa supremă a decis ca preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, să rămână sub control judiciar şi să respecte toate condiţiile stabilite de procurori prin măsura preventivă luată în dosarul fraudării de fonduri UE, în care este arestat Iulian Herţanu.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins astfel cererile formulate de Mircea şi Vlad Cosma, de eliminare a unor condiţii ale procurorilor, cel dintâi dorind să îşi exercite în continuare funcţia, iar fiul său arătând că riscă să îl întâlnească accidental pe Sebastian Ghiţă la Parlament.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi de deputatul PSD tot la instanţa supremă.

(A.C.)

--------------

Actualizare 22:35

Omul de afaceri Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering SRL, a fost arestat preventiv, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate unui proiect de extinderea lucrărilor de canalizare în oraşul Comarnic, în care este arestat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului, potrivit surselor din presă.

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

(A.C.)

------------

Actualizare 16:24 Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma contestă controlul judiciar dispus de DNA

Deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, au contestat la instanţa supremă controlul judiciar impus de procurorii DNA, în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Cererile lui Vlad şi Mircea Cosma sunt analizate azi de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Plângerea împotriva controlului judiciar depusă de Sebastian Ghiţă urmează să fie analizată de judecătorii de la instanţa supremă în 24 februarie.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 11:52 Ponta: "Cumnatul meu nu a avut niciun contract cu Guvernul"

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat astăzi jurnaliştilor, răspunzând la întrebări legate de numărul contractelor încheiate cu statul de firma cumnatului său, Iulian Herţanu, că nu ştie ce înţelege presa prin "stat" şi că niciun contract nu a fost încheiat cu Guvernul, informează mass media.

"Ce înseamnă statul ? Cu Guvernul, din câte ştiu eu, niciunul", a afirmat Ponta.

Miercuri, Victor Ponta afirma că, de când a preluat postul de prim-ministru, firma lui Herţanu nu a mai participat la vreo licitaţie, dintr-un motiv pe care premierul a susţinut că nu îl cunoaşte.

Tot miercuri, şeful Executivului declara că, în momentul semnării de către cumnatul său a contractului verificat de procurori (13 ianuarie 2012), domnia sa nu era prim-ministru, ci doar deputat şi lider PSD şi nu ştia ce licitaţii sunt la Ministerul Mediului sau Primăria Comarnic, iar Iulian Herţanu nu l-a întrebat sau consultat despre acest contract.

Victor Ponta a preluat funcţia de premier în mai 2012.

---

Actualizare 11:41

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut, ieri seară, pentru 24 de ore, pe Ilie Florin Drăgan, directorul Grossmann Engineering Group, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele ei.

Potrivit comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2011- 2015, Ilie Drăgan, Iulian Herţanu, Vladimir Ciorbă şi Mihail Coman ar fi constituit un grup infracţional, pentru evaziune fiscală, adjudecarea frauduloasă a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene şi însuşirea ilegală a unor importante sume de bani, prin schimbarea destinaţiei banilor europeni obţinuţi în proiect.

Contractul, având ca obiect "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic", a fost atribuit, de către Hidro Prahova Ploieşti (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar), asocierii dintre Grossman Engineering Group şi Euro Construct Trading 98, documentul fiind semnat pe 13 ianuarie 2012.

Tot ieri, DNA l-au pus sub control judiciar, timp de 60 de zile, pe Liviu Munteanu, învinuit de aderarea la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi fraude cu fonduri europene.

Ilie Drăgan va fi prezentat astăzi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

---

Deputatul Sebastian Ghiţă a sosit, în urmă cu puţin timp, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova, pentru declaraţii, conform măsurii de control judiciar luate, marţi, pe numele său, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, transmit surse din presă.

În această speţă, DNA îl acuză pe Ghiţă de sprijinirea grupului infracţional organizat din care ar face parte şi Herţanu. Cumnatul lui Ponta este învinuit, printre altele, de evaziune fiscală şi fraude cu fonduri europene, în legătură cu un contract având ca obiect extinderea reţelelor de canalizare din oraşul Comarnic (Prahova).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb