Directorul TVR îi dă replica şefului statului

Laurenţiu Popa
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 7 februarie 2005

Directorul general al Televiziunii Române, Valentin Nicolau, se declară nemulţumit de modul în care preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre instituţia pe care o conduce şi despre persoana sa într-o recentă conferintă de presă. Din acest motiv, şeful televiziunii publice prezintă într-un comunicat primit la redacţie, punctul său de vedere asupra chestiunilor la care a făcut referire Traian Băsescu. Valentin Nicolau susţine că un comunicat adresat preşedinţiei a fost difuzat doar în două jurnale din seara zilei de 2 februarie, nicidecum în toa-te buletinele de ştiri, după cum afirma Traian Băsescu. Imaginea şefului statului a fost asociată grafic comunicatului, deoarece acesta este reprezentant legitim al instituţiei căreia îi era adresat mesajul.

Directorul TVR mai afirmă că întrevederea dintre el şi consilierul prezidenţial Claudiu Săftoiu a avut loc în cadrul întîlnirii de la Cotroceni a celui din urmă cu un reprezentant al unei organizaţii internaţionale din care face parte şi televiziunea publică. Nicolau recunoaşte că în momentul sosirii lui Traian Băsescu la TVR pentru a lua parte la o emisiune electorală din turul 2, la porţile televiziunii se aflau între 50-100 simpatizanţi PSD, dar nu se declară responsabil pentru atitudinea lor din acel moment. "TVR nu îi poate asuma responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în afara ei. Organele de protecţie şi de ordine aveau responsabilitatea siguranţei candidatului Traian Băsescu", se arată în comunicat.

Animozităţile dintre cele două părţi nu sunt de dată recentă. Schimbul de replici a fost generat de o declaraţie a şefului statului faăcută într-o emisiune televizată, unde solicita TVR "respectarea deontologiei profesionale şi ieşirea din prostituţie". Cea din urmă sintagmă a fost considerată de directorul televiziunii publice "o jignire gravă" la adresa instituţiei pe care o conduce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb