Atmosferă electrizantă în Piaţa Victoriei, unde Călin Georgescu a urcat pe scenă la ora 16:05, întâmpinat cu entuziasm de mulţimea prezentă. Oamenii i-au scandat numele şi au fluierat, iar discursul său a fost marcat de apeluri la unitate şi independenţă naţională.
"Vă iubesc pe toţi! Sistemul a încercat să ne dezbine, dar ne-a unit şi mai mult! Libertate, libertate, libertate!", a strigat Georgescu, urmat de scandările publicului. Acesta a mulţumit partidelor AUR şi POT pentru organizare şi a afirmat că "ne vom lua ţara înapoi, fără corupţie, fără securişti."
Cu toate acestea, la ora 16:13, discursul său s-a încheiat brusc, stârnind confuzie în rândul manifestanţilor. În timp ce unii au început să plece din piaţă, alţii au început să strige "Turul 2 înapoi!", semn că mulţimea este nemulţumită de situaţia politică actuală.
În acest moment, George Simion a preluat din nou microfonul, încercând să menţină atenţia protestatarilor. Ce urmează rămâne de văzut, însă evenimentele din Piaţa Victoriei demonstrează că tensiunile politice din România sunt departe de a se fi stins.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2025, 17:04)
O haita de lupi a pacalit o turma de oi.
Asta cu "va iubesc pe toti", cu listele negre pe telefon, e ca sceneta din scufita rosie, dar bunico de ce ai liste negre?
Sa speram ca si in realitate apare vanatorul la timp.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2025, 17:08)
"fara securisti" hahaha, pai cum altfel ar face dictatura, decat cu securisti adevarati ca pe vremea lui ceasca nu ce avem azi. sau kgb isti, poate i-ar redenumi.
1.2. de fapt (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de ali în data de 02.03.2025, 08:30)
sigur acest tur 2 ce o fi ala dupa consumarea alerilor prezidentiale inapoi
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 12:13)
Ai suferit mult în viata...se vede!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2025, 18:15)
Din pacate ceea ce se intampla in Romania se cam intampla peste tot in lume. Manifestarile nu sunt pretutindeni aceleasi si in acelasi timp pentru ca trebuie sa existe un anumit context.
Astazi cand exista posibilitatea accesarii informatiilor de pretutindeni si de catre aproape oricine, creeaza iluzia ca toti ar trebui sa avem aceleasi bunuri si posibilitati, nu numai la nivel local ci chiar la nivel mondial (in spiritul democratiei toti avem aceleasi drepturi).
Adica, daca persoana "X" este, de exemplu, miliardar (in acest caz, necunoscuta x chiar se asociasa cu o anumita persoana) si are o multitudine de posibilitati (locuinta scumpa, masini de lux, vacante exotice etc) oricare dintre noi ne dorim la fel
Acest fenomen creeaza frustrari, oameni nemultumiti, oameni stresati, si, in cele din urma oameni revoltati, usor de adunat si de manipulat cu sloganuri foarte diverse, prin mijloace la fel de diverse si chiar persoane cu niveluri de pregatire la fel de diverse.
In aceste conditii sunt destui indivizi care stiu cum sa profite.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2025, 19:17)
Sunt si multe nedreptati in societate, joburi date/luate pe pile, spaga pt lucrari publice, astea-s ca si cum te-ai droga in sport, sau ai participa barbat in cursa de femei, unde toti sar sa corecteze, dar in viata reala, pe cei ce triseaza, nu-i prinde nimeni, nu-i verifica nimeni. Competitiile pentru locuri de munca sau licitatii publice ar trebui sa fie la fel de fair play si corecte ca si sportul.
Alta problema e inegalitatea de sanse intre cei "destepti si cu diplome" si cei fara scoala. Aici ai situatia, cu cat e mai mic salariul, cu atat e mai grea munca. Da, Ion de la scularie, are o zi de munca mai grea decat directorul general caruia cineva ii face cafeaua, altcineva ii conduce masina, si poate delega orice oricui. Si totusi salariul lui Ion de la scularie poate fi si de 100 de ori mai mic decat a ceo ului. Aici ar fi buna o impozitare progresiva, si alte masuri pt reducerea inegalitatii sociale. de ex, cum e la curent primii 100 kw consumati sunt mai ieftini, asa ar putea fi si la benzina, mancare de baza, 15 paini pe luna fara tva , samd. nu-i treaba mea sa vin cu solutii dar solutii sunt, pt ca viata e clar nedreapta cu unii, si de lucrul asta profita niste impostori in prezent.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 07:54)
Capitalismul se autodevoreaza. A creat tuturor nevoi care mai de care...casa cea ma mare, mașina cea mai scumpă, concediile cele mai multe și mai exotice. Aceste nevoi create dar pe care nu și le pot satisface toți conduc la nemulțumiri si frustrări personale tot mai accentuate. Și în final la o răzvrătire continuă la o permanentă stare de nemulțumire.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 09:58)
Stai sa vezi ce a fost in comunism.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 12:14)
Corect....și pe fondul luptei dintre oamenii corecți și hoți se va naște dictatura...nu mai avem mult pana acolo!
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 15:02)
nimeni nu-i corect hai sa fim seriosi. in Romania comunista totul mergea pe sub mana. Sapunul AMO era moneda de schimb, Kent, Marlboro, BT, orice cafea la pachet , coniac , whiskey, ceasui orient , atlantic, casetoane, astea erau spagile, le primeai nu le consumai, erau pe post de valuta forte. Pana si bnzina era spaga, ca era limitata.
Asa ca cine e sa nu fi dat macar o sutica la un politist sau medic in Romania? Nimeni nu-i cinstit, asa ne-a invatat comunismul. Pile, relatii, spaga.
Hotii striga hotii. Cei de la ciolan, pot fura mai mult, ceilalti nu pot. ar lua si ei dc ar putea. Raritati sunt oameni ca Iliescu pe care l-a interesat doar puterea, nu si banii. Oricum, pt noi n-a fost grozav cu cinstitul ilici.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2025, 08:06)
mafia psd-pnl-udmr sa pisat pe votul romanilor