Discuţii Rusia - Arabia Saudită despre o soluţionare a conflictului din Orientul Mijlociu

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 1 noiembrie 2023

Serghei LavrovSursa foto: mid.ru/en/press_service/photos

Serghei LavrovSursa foto: mid.ru/en/press_service/photos

English Version

Rusia, exportator major de petrol, s-a coordonat cu Arabia Saudită pentru reducerea producţiei în ultimul an, în cadrul OPEC+, în vederea susţinerii preţului ţiţeiului.

Netanyahu compară civilii morţi în Gaza cu victimele bombardamentelor din Al Doilea Război

În urma criticilor privind numărul mare de victime civile în Fâşia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu a comparat războiul împotriva grupării islamiste Hamas cu lupta Aliaţilor împotriva naziştilor în Al Doilea Război Mondial, potrivit DPA.

În ciuda victimelor civile, Aliaţilor din Al Doilea Război Mondial nu li s-a spus "nu eradicaţi nazismul", a declarat Netanyahu. Afirmaţia a venit ca răspuns la curiozitatea unui jurnalist, care l-a întrebat dacă Israelul pedepseşte în mod colectiv poporul din Gaza pentru teroarea Hamas prin atacurile aeriene, notează Agerpres.

Ca exemplu, Netanyahu a menţionat un atac al piloţilor britanici la Copenhaga în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Referindu-se la un bombardament din 1945, în care o şcoală a fost lovită accidental, Netanyahu a povestit incidentul într-o conferinţă de presă.

"În 1944, Royal Air Force a bombardat sediul Gestapo din Copenhaga, o ţintă perfect legitimă", a spus Netanyahu, menţionând: "Dar piloţii britanici au ratat şi, în loc de sediul Gestapo, au lovit un spital de copii din apropiere şi cred că 84 de copii au murit arşi în mod îngrozitor. Nu a fost o crimă de război. Nu este ceva pentru care poţi învinovăţi Marea Britanie. Acesta a fost un act de război legitim cu consecinţe tragice care însoţesc astfel de acţiuni legitime. Aliaţii au luptat în continuare în război până la capăt, în ciuda consecinţelor tragice. Ei ştiau că este în joc viitorul civilizaţiei. Ei bine, vă spun că şi acum este în joc viitorul civilizaţiei noastre".

Premierul egiptean Mostafa Madbouly a declarat ieri că ţara sa nu va permite niciodată "lichidarea cauzei palestiniene" pe seama Egiptului, făcând astfel aluzie la presiunile israeliene pentru ca autorităţile de la Cairo să accepte instalarea refugiaţilor palestinieni strămutaţi din Gaza pe teritoriul egiptean, anunţă agenţia EFE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb