Dispariţia copiilor, o problemă agravată de război

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 mai 2022

Dispariţia copiilor, o problemă agravată de război

Mii de copii sunt daţi dispăruţi în fiecare an. Din nefericire, de multe ori lucrurile nu evoluează în sens pozitiv. Cauzele sunt multiple, iar eliminarea acestora, dificilă. În perioada 30 aprilie 2021 - 20 aprilie 2022, la nivelul Poliţiei Române au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind dispariţiile de copii. Dintre aceste sesizări, 259 se refereau la copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 la copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani si 5.315 la minori mai mari de 14 ani, potrivit datelor obţinute de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie. Numărul sesizărilor nu reprezintă numărul copiilor dispăruţi, deoarece acelaşi copil poate fi semnalat de mai multe ori într-un interval de timp ca fiind dispărut. Cauzele care duc la dispariţia copiilor sunt: lipsa de supraveghere şi a comunicării dintre părinţi şi copii, abandonul şcolar şi teama faţă de reacţia părinţilor cu privire la rezultate negative acumulate la şcoală, situaţia economică precară, influenţa nefastă a anturajului, conflictele cu părinţii. În cele mai multe dintre cazuri (aproximativ 90%), copiii pleacă în mod voluntar de acasă. În general, copiii sunt găsiţi în primele 24-48 de ore de la dispariţie, însă şansele de a fi găsiţi scad odată cu trecerea timpului. De aceea, este important ca sesizarea să fie făcută cât mai rapid şi orice informaţie legată de o dispariţie să fie transmisă în timp util. Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii România, războiul din Ucraina a determinat o creştere a dispariţiilor la nivel mondial, contextul conflictual i-a pus pe copii în situaţii de risc, au avut loc răpiri, au fost luaţi prizonieri de război, au existat răpiri parentale, dar şi cazuri în care copiii au fugit de acasă. Pe fondul provocat de criza refugiaţilor din Ucraina, au fost raportate cazuri de trafic de persoane. Mai mult decât atât, au existat situaţii în care copiii s-au pierdut de părinţi şi s-au rătăcit. Numărul copiilor dispăruţi poate fi semnificativ mai mare, monitorizarea lor fiind îngreunată de faptul că familiile tranzitează mai multe ţări. Reţeaua de linii de asistenţă telefonică pentru copii dispăruţi este operată de organizaţii naţionale din 32 de ţări din Europa. Linia telefonică europeană a copiilor dispăruţi, 116 000, oferă asistenţă gratuită, imediată, pentru salvarea vieţii atunci când copiii dispar. Copiii şi familiile care apelează acest număr beneficiază gratuit de asistenţă emoţională, psihologică, socială, legală şi administrativă.

Missing Children Europe reprezintă 31 de organizaţii neguvernamentale din 26 de ţări membre europene. Fiecare dintre aceste organizaţii activează în domeniul prevenirii şi ajutorării victimelor în caz de dispariţie şi/ sau exploatare sexuală. Misiunea Salvaţi Copiii România, ca membru al Missing Children Europe, este de a proteja copiii de orice formă de violenţă, abuz sau neglijare care este cauzată sau este un rezultat al dispariţiei acestora. În România, Centrele de Consiliere pentru Părinţi, Centrele Educaţionale şi centrele Creştem Împreună (pentru copii ai căror părinţi muncesc în străinătate), dezvoltate de Organizaţia Salvaţi Copiii, funcţionează la nivel naţional şi furnizează servicii de evaluare, consiliere psihologică şi educaţie parentală pentru copii şi părinţi, suport educaţional, activităţi de socializare şi timp liber pentru copii, precum şi suport psihologic pentru rudele în grija cărora au rămas copiii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai sunt unii jurnaliști ruși care spun în auzul întregului popor pacifist slav că nu-i o problemă dacă mor copiii în Ucraina: cu atât mai puțini pui de naziști. De noaptea minții...și cică lumina vine de la Răsărit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb