Dispariţia industriei în lohn din Timiş - bombă socială

Ziarul BURSA #Companii / 13 februarie 2006

În lipsa unei industrii autohtone, peste 80% din industria judeţului Timiş se datorează investitorilor străini care lucrează în sistemul lohn, a declarat preşedintele filialei Timiş a centralei sindicale Cartel-Alfa, Ştefan Gogoşanu.

Potrivit liderului timişean, dacă aceştia se vor gîndi să plece, după aderarea României la Uniunea Europeană spre zonele asiatice, mai atractive sub aspect investiţional, toată bunăstarea bănăţenilor se va transforma "într-o dramă".

"Greşeala este a autorităţilor centrale care nu încearcă, nici măcar acum, să menţină viabilitatea a ceea ce a mai rămas din marile întreprinderi româneşti. Totul s-a vîndut pe nimic, iar statul a fost părtaş la această înstrăinare şi distrugere a economiei româneşti", a subliniat Ştefan Gogoşanu.

La rîndul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical Timiş, Aurel Mihuţ, a afirmat că, dacă statul doreşte atît menţinerea investitorilor străini în ţară, cît şi încurajarea economiei autohtone, trebuie să se acţioneze pe două planuri: reducerea fiscalităţii şi stabilitatea legislaţiei.

Cei doi lideri sindicali au atras atenţia responsabililor locali asupra consecinţelor retragerii investitorilor în lohn din zonă şi anume creşterea ratei şomajului la cote alarmante.

Prin sistemul lohn, producătorul se obligă să fabrice produse la comanda beneficiarului, fiind plătit de cel din urmă. Pentru că odată cu intrarea României în Uniunea Europeană beneficiarul va fi obligat să dea salarii mai mari angajaţilor, acesta va fi atras de alte ţări în care va plăti retribuţii mult mai mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb