Disponibilizări la "Feral" din Tulcea

Ziarul BURSA #Companii / 10 ianuarie 2006

Circa 20% din numărul total al angajaţilor combinatului "Feral" SA din Tulcea vor fi disponibilizaţi pe parcursul lunii ianuarie. Informaţia, furnizată de Ion Simineanu, preşedintele sindicatului din combinatul "Feral", a fost confirmată şi de Dumitru Gafar, directorul Direcţiei resurse umane din întreprindere, care a menţionat că zilele acestea conducerea companiei urmează să reconfirme decizia luată pe data de 6 decembrie 2005.

"Autorităţile centrale, în prezenţa ministrului economiei şi comerţului, au promis la finele anului trecut administraţiei combinatului o întîlnire oficială cu premierul României, pentru ca preţul energiei electrice să scadă de la 51 de dolari pe MW/h, la 40 de dolari pe MW/h", a declarat directorul Dumitru Gafar. Potrivit Rompres, pînă în prezent această întîlnire nu a avut loc, iar liderii de sindicat din întreprindere sînt decişi să înceapă protestele. "Ţinem de locurile de muncă pe care le avem şi pentru că nu dorim ca oamenii să recurgă la măsuri extreme, vom declanşa protestele şi vom ajunge şi la Palatul Victoria", a afirmat Ion Simineanu, liderul sindicatului din "Feral".

Încă din iunie 2005 adminis-traţia combinatului funcţionează la cote de avarie, din cauza nerentabilităţii activităţii în condiţiile perceperii unui preţ considerat foarte mare la energia electrică de către furnizori, la începutul lunii trecute făcîndu-se publică hotărîrea de intrare în conservare a unităţii.

Pînă în prezent, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Tulcea nu i s-a cerut sprijinul pentru demararea operaţiunilor de preconcediere, iar Chirică Lefter, prefectul judeţului, a declarat, luni, la şedinţa Colegiului prefectural, că va continua demersurile oficiale pentru ca cea de-a treia mare unitate comercială din oraş să îşi poată continua activitatea.

Combinatul de feroaliaje din Tulcea a început să funcţioneze în urmă cu 30 de ani, cînd producea 16.000 tone pe lună, capacitatea sa de producţie fiind acum un an de circa 21.000 tone pe lună. Numărul angajaţilor "Feral" este acum de aproximativ 1.400, după disponibilizările anunţate pentru ianuarie şi februarie în unitate urmînd să rămînă doar paznicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb