Disponibilizări masive în aproape toate primăriile

F.A.
Politică / 16 august 2009

Aproate toate primăriile oraşelor şi cele ale comunelor vor fi puse în situaţia de a face disponibilizări de personal ca urmare a aplicării standardelor de funcţionare pentru autorităţile locale. Reprezentanţi ai Guvernului şi ai administraţiei publice s-au reunit, de joi până duminică, la Buşteni, pentru a stabili standardele de cost, de calitate, normativele de personal, precum şi cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale. De asemenea, participanţii au discutat despre crearea unor fonduri distincte pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

Astfel, potrivit unor surse din administraţie citate de Agerpres, s-a propus ca primăriile din comunele cu până la 1.500 de locuitori să aibă angajaţi, în medie, 12 funcţionari, iar cele din localităţile cu 1.500-3.000 de locuitori - 14. În primăriile cu o populaţie cuprinsă între 3.000 şi 5.000 ar urma să activeze 16 funcţionari, în cele cu 5.000-10.000 - 21 de funcţionari, iar în comunele mai mari, cu 10.000-20.000 de locuitori - 24 de funcţionari.

În ceea ce priveşte oraşele mari, potrivit normelor propuse, au precizat sursele citate, ar urma să facă disponibilizări Primăria Aradului, a Iaşiului, care au aproximativ 500 de funcţionari, cea a Ploieştiului, cu peste 300 de funcţionari, precum şi cea a Bucureştiului cu peste 1.000 de salariaţi. Primăria Capitalei ar urma să disponibilizeze 60% dintre funcţionari, adică aproximativ 600, au declarat sursele din administraţie. Conform acestora, prin aplicarea acestor standarde de funcţionare, s-ar realiza o economie la bugetul de stat de aproximativ 125 de milioane de euro.

Proiectul legii de modificare a finanţelor publice locale, dezbătut la Buşteni, a fost structurat în 12 puncte şi ar urma să fie prezentat luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare de către preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Liviu Dragnea, şi de către ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care au participat la reuniune. Actul normativ va ajunge pe masa Guvernului în următoarele două săptămâni.

Negocierile de la Buşteni s-au dovedit a fi tensionate, iar reprezentanţii administraţiei şi cei ai Guvernului au discutat de dimineaţa până noaptea târziu în căutarea consensului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb