DN AGRAR Group, fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, anunţă planurile pentru extinderea capacităţilor de producţie prin obţinerea finanţării pentru ferma Straja. Compania va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA pentru dezvoltarea fermei, pentru echipamente şi achiziţia animalelor. În plus, pentru acest proiect, DN AGRAR va contribui cu 20,78% din surse proprii. Finanţarea proiectului şi condiţiile aferente sunt supuse aprobării acţionarilor în cadrul AGEA din 12 martie 2024, conform unui comunicat de presă al comapniei.
Jan Gijsbertus de Boer, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, CEO DN AGRAR Group a declarat: Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziţii şi în 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacităţii de producţie cu 5.000 de bovine şi care va permite dublarea cifrei de afaceri până la sfârşitul anului 2027. În prezent pentru această nouă fermă creştem şeptelul la DN AGRAR Prodlact. Ne propunem operaţionalizarea începând cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmează o perioadă de creştere treptată a capacităţii de producţie, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027. Continuăm eficientizarea activităţii Grupului prin digitalizare şi prin modernizare şi ne dorim să menţinem rate de creştere atractive pentru companie şi să consolidăm parteneriatul cu noii investitorii atraşi în ultimii ani prin Bursa de Valori Bucureşti."
Traian Halalai, Preşedinte Executiv al EximBank: "Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru Exim Banca Românească şi suntem încântaţi că, prin acest parteneriat cu DN AGRAR Group, putem susţine agribusiness-ul românesc. Parteneriatele încheiate cu companii de referinţă ale economiei reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a identifica şi structura soluţii financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne şi conferă statutul de finanţator favorit pentru companii."
Ferma Straja se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, va avea 2 rotoare pentru muls şi va atinge capacitatea maximă în 3 ani, cu o producţie de lapte estimată la aproximativ 100.000 litri de lapte pe zi, la finalul lui 2027.
DN AGRAR Group, formată din 13 societăţi, dintre care 4 ferme specializate în creşterea bovinelor de lapte şi producţia de lapte de vacă, desfăşoară o activitate integrată oferind inclusiv servicii de logistică şi transport de lapte de vacă la nivel naţional şi european. În domeniul cerealelor, grupul cultivă peste 7.000 de hectare, cu cereale şi furaje, în principal pentru a asigura hrana celor aproximativ 14.000 de animale existente în fermele DN AGRAR Group. În 2023, cantitatea de lapte livrată de către fermele de vaci ale DN AGRAR Group a fost de aproximativ 55 milioane de litri de lapte, un plus de aproximativ 14% comparativ cu anul 2022.
1. de ce
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2024, 12:37)
nu au luat tot la de ING? de ce toate tevatura asta? ati vazut cate ipoteci sunt puse? bai nene 50 de pagini de convocator :)))) si mai era si cocosu ala de la ing care se batea cu pumnu in piept pe la ultimele evenimente cu investitori ca doooooooooooomne ce jmekeri suntem ca va finantam agricultura. aha, am vazut cum o finantati, gaj pe mai mult decat toata afacerea.
revenind la DN a analizat cineva profesionist balanta contabila si situatia fluxurilor de numerar?? deci cum, la prima chestie / intarziere de fapt toata afacerea APARTINEA ING PRIN IPOTECI? s-a stiut asta la plasament???? erau toate ipotecile mentionate in prospect? ATENTIE MARE VORBIM DE TOATE BOVINELE plus cele viitoare!!!! unde s-au mai intalnit asa conditii draconice de finantare a agriculturii? adica scuza-ma frate, daca as fi fermier ... n-as avea nicio sansa...