DNA a cerut avizarea arestării lui Darius Vâlcov

A.R.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 20 martie 2015

DNA a cerut avizarea arestării lui Darius Vâlcov

Ponta, pe Twitter: "Voi asigura până miercuri interimatul la MFP"

Dragnea: "Nu cred că vom avea în această seară un ministru de Finanţe"

Surse: Ponta va asigura interimatul la Finanţe până miercuri

Iohannis şi Ponta vor discuta azi despre numirea ministrului de Finanţe

Cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Vâlcov a ajuns la Senat

Ponta a semnat demisia ministrului Finanţelor Publice

--------------

Actualizare 21:09 Iohannis a semnat decretul privind interimatul lui Ponta la Finanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această seară, un decret prin care ia act de demisia lui Darius Vâlcov din funcţia de ministru al Finanţelor Publice şi alt decret, prin care îl desemnează pe premierul Victor Ponta drept ministru interimar cu acelaşi portofoliu, informează Administraţia Prezidenţială.

(V.B.)

---

Actualizare 20:34 Ponta, pe Twitter: "Voi asigura până miercuri interimatul la MFP"

Premierul Victor Ponta a scris pe Twitter, în urmă cu puţin timp: "Voi asuma până miercuri, 25 Martie, interimatul la MFP! După adoptarea Codurilor Fiscale, voi înainta Preşedintelui propunerea pentru noul ministru".

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 16:02 Dragnea: "Nu cred că vom avea în această seară un ministru de Finanţe"

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat sceptic, astăzi, că viitorul ministru de Finanţe va fi anunţat în această seară, după întâlnirea premierului Victor Ponta cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea adăugând că nu a remarcat să fie "înghesuială foarte mare" de posibili candidaţi pentru acest portofoliu, transmit mass media.

Liviu Dragnea a declarat: "Premierul se va gândi la una sau mai multe variante şi sigur că o să ne consulte şi pe noi (PSD - n.r.). Caută. Este, până la urmă, atributul lui. E firesc: premierul lucrează cu el, e decizia dumnealui. Va face o propunere preşedintelui şi trebuie să facă o propunere foarte bine cântărită. Nu ştiu când va anunţa. (...) Nu cred că vom avea în această seară (un ministru de Finanţe - n.r.). Cred că trebuie să cumpănească foarte bine. Nici nu am auzit să fie înghesuială foarte mare. Nu am auzit; poate este şi nu ştiu eu".

Liderul PSD şi-a exprimat dorinţa ca viitorul ministru de Finanţe al guvernului Ponta să fie "cel puţin la fel de bun, deschis şi vizionar" precum Darius Vâlcov.

"Mi-aş dori să fie un coleg cel puţin la fel de bun, deschis şi vizionar ca Darius, asta în primul rând. În al doilea rând, un ministru care să susţină actualul proiect de Cod fiscal la care am lucrat toţi şi un proiect care este extrem de important pentru România şi extrem de bine primit, în primul rând, de mediul privat. Un ministru care să aibă puterea şi dorinţa ca Ministerul Finanţelor să nu fie o structură cu abordare contabilă, ci să fie o structură care generează dezvolare, aşa cum Darius şi colectivul din MF au reuşit în ultimele luni de zile", a mai afirmat Dragnea.

Întrebat dacă ar prefera un tehnocrat sau un politician, Dragnea a răspuns: "Nu are importanţă".

(Valentin Busuioc)

------

Actualizare 13:44 Surse: Ponta va asigura interimatul la Finanţe până miercuri

Premierul Victor Ponta ia în calcul să asigure interimatul la Ministerul Finanţelor până miercuri, când Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală, urmând să aibă o discuţie pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat surse oficiale pentru presă.

(A.C.)

--------------

Actualizare 11:11 Iohannis şi Ponta vor discuta azi despre numirea ministrului de Finanţe

Azi, Preşedintele Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuţie referitoare la numirea unui nou ministru de Finanţe, arată un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 10:35 Ponta aşteaptă întoarcerea lui Iohannis pentru a discuta despre noul ministru de Finanţe

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să revină la Bucureşti pentru a se consulta cu acesta referitor la numirea unui nou ministru de Finanţe.

"Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles", a spus Ponta.

(E.D.)

---

Actualizare 10:26 Cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Vâlcov a ajuns la Senat

Solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării pentru senatorul Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, a ajuns în această dimineaţa la Senat.

Senatorii jurişti vor avea la dispoziţie trei zile pentru a întocmi un raport, care va fi înaintat plenului spre aprobare. Fostul ministru Darius Vâlcov va avea posibilitatea să-şi susţină cauza în faţa colegilor senatori. Senatorii jurişti îşi vor da votul miercuri, 25 martie, iar plenul Senatului va vota după o săptămână, adică miercuri, 2 aprilie.

Dacă senatorii vor da un vot pozitiv, Darius Vâlcov va putea fi reţinut şi, ulterior, în baza unei decizii a ÎCCJ, arestat. Dacă nu, acesta va fi cercetat în libertate.

(Elena Deacu)

---

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, ieri, aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, ministrul demisionar al Finanţelor Publice, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

În acest context, premierul Victor Ponta a semnat demisia pe care Vâlcov a depus-o duminică, după ce, în urmă cu o săptămână, ministrul Finanţelor a fost dus cu mandat la DNA, fiind suspectat că a intervenit, când era primar în Slatina, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Ieri, Codruţa Kovesi, Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Darius Vâlcov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA.

Ministrul demisionar al Finanţelor a fost, ieri, la DNA, acesta declarând că a cerut să studieze dosarul, împreună cu avocatul care-l reprezintă.

Procurorii susţin că Darius Vâlcov ar fi primit, în perioada 2010-2013, aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind încasată în mod direct, în numerar, iar 2, 48 de milioane de lei - prin intermediul unor firme.

Potrivit anchetatorilor, Vâlcov ar fi primit "comisionul" în pungi de plastic, în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţi din dosar afirmând că au fost situaţii în care s-au înâlnit cu Darius Vâlcov chiar şi în cimitir.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal primarul din Slatina, Minel Prina, arestat la domiciliu, precum şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina. În cazul acestuia, instanţa a decis arestarea preventivă. Prina este suspectat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în timp ce Suşală este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii au dispus, în acelaşi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrică Timofte şi a lui Cristian Constantin Tomescu, ambii fiind suspectaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Darius Vâlcov a deţinut fucţia de primar la Slatina din 2004 până în 2012. Din august 2014 şi până în decembrie 2014, Vâlcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar în decembrie 2014 a fost numit în postul de ministru al Finanţelor Publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb