DNA a început urmărirea penală faţă de trei directori din cadrul RADET

F. A.
Comunicate de presă / 25 iunie 2013

UPDATE 17:00:

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Voicu Ion, Mavrodin Dan şi Gărduş Ovidiu Daniel pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se precizează într-un comunicat de presă.

---

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de Voicu Ion, director general al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă.

DNA a mai început urmărirea penală şi faţă de Mavrodin Dan, director economic al RADET Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată, şi Gărduş Ovidiu Daniel, director de exploatare şi mentenanţă al regiei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În cursul lunii februarie, Voicu Ion şi Mavrodin Dan, în calitate de directori ai RADET Bucureşti, au pretins, cu titlu de mită, de la reprezentantul unei societăţi comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucureşti o datora societăţii respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea plăţilor aferente materialelor livrate.

Ulterior, procentul pretins a fost micşorat la 4%, stabilindu-se ca tranşele de bani să le fie achitate directorilor, de regulă, după efectuarea plăţilor. În baza acestei înţelegeri, în perioada 13 februarie - 21 martie 2013, cei doi directori au primit, în trei tranşe, suma totală de 148.800 lei. Banii i-au fost remişi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion.

De asemenea, la data de 25 februarie 2013, Gărduş Ovidiu Daniel a primit de la reprezentantul aceleiaşi societăţi comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate.

La data de 22 ianuarie, Gărduş Ovidiu Daniel a mai primit o altă sumă, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, de la reprezentantul altei societăţi comerciale care avea contracte cu RADET Bucureşti, după ce, anterior condiţionase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani. Gărduş Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societăţi comerciale să efectueze plata cazării în cuantum de circa 1000 euro, pentru două camere duble la un hotel din Paris, excursia urmând să nu mai aibă loc din cauza iniţierii prezentei anchete penale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb