DNA a început urmărirea penală împotriva Irinei Jianu în dosarul "Trofeul Calităţii"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 aprilie 2008

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, sub acuzaţia de abuz în serviciu în dosarul în care procurorii anchetează desfăşurarea concursului "Trofeul Calităţii" la care erau premiate firme de construcţii.

Avocatul Irinei Jianu, Petru Buneci, a confirmat ieri, această informaţie, arătând că clienta sa a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa procurorilor. "Este acuzată de abuz în serviciu. Din ce au reuşit procurorii să-mi explice, abuzul ar fi constat în faptul că Irina Jianu, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi trebuit să depună banii care se strângeau de la firmele de construcţii în contul Institutului de Asigurarea a Calităţii în Construcţii. Dacă se depuneau la această instituţie, cum se mai premiau societăţile care participau la acest trofeu? Că Institutul nu avea posibilitate să facă acest lucru.", a declarat ieri avocatul Petru Buneci.

"Trofeul Calităţii" era un concurs destinat firmelor de construcţii la care trebuia să depună o taxă de participare între 5 şi 20 de milioane de lei vechi. Potrivit unor surse judiciare, un control al Gărzii Financiare ar fi arătat că unele societăţi au plătit şi 100 de milioane de lei vechi.

Potrivit lui Buneci, până în acest moment, procurorii DNA au audiat mai mulţi şefi ai Inspectoratelor Judeţene de Stat în Construcţii pentru a vedea cum s-a derulat acest concurs şi la nivel de judeţ.

Un raport al Autorităţii de Control a Guvernului din martie 2007 arată că Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) ar fi încălcat legislaţia în ceea ce priveşte organizarea în 2004 a Simpozionului "Trofeul Calităţii în Construcţii".

Astfel, nu a existat un regulament de organizare, iar selecţia s-a făcut fără respectarea prevederilor Ordonanţei 60/2001 privind achiziţiile publice. ISC a încălcat prevederile referitoare la libera concurenţă, eficienţa utilizării fondurilor publice, trans-parenţă şi tratamentul egal al ofertanţilor. Pentru organizarea etapelor de selecţie a câştigătorului şi decernarea Trofeului calităţii în construcţii a fost creat un fond de aproximativ 71 miliarde lei. La solicitarea ACG, Garda Financiară a efectuat un control stabilindu-se că au fost săvârşite infracţiuni, conform legii societăţilor comerciale, prin folosirea cu rea credinţă a bunurilor într-un scop contrar intereselor societăţii, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb