DNA a pus sechestru asupra bunurilor unui fost director RATB

E.D.
Anticorupţie / 12 iunie 2014

Procurorii DNA au dispus sechestru asigurător asupra bunurilor fostului director al RATB, Viorel Popescu, care a fost reţinut, săptămâna trecută pentru abuz în serviciu, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro (3,5 milioane lei), transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus sechestru asigurător, în limita sumei de 3.657.576,49 lei, asupra imobilelor ce se află în proprietatea inculpatului Popescu Viorel, respectiv: 5 terenuri din judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de aproximativ 8500 mp, două apartamente din Bucureşti, precum şi o casă cu etaj şi terenul aferent din Bucureşti", potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Precizăm că suma de 3.657.576,49 lei reprezintă prejudiciul material reţinut de procurori în respectiva cauză, care a fost adus patrimoniului R.A.T.B, măsura sechestrului fiind dispusă în vederea asigurării condiţiilor în vederea recuperării prejudiciului", mai susţine DNA.

Viorel Popescu, fost director al RATB, se află în stare de arest preventiv în acest moment, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în data de 6 iunie în urma unor percheziţii care au avut loc la opt adrese din Bucureşti.

Potrivit procurorilor DNA, "în perioada 10.11.2011-09.10.2012, inculpatul POPESCU VIOREL, în calitate de director general R.A.T.B, nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată", se arată într-un comunicat al DNA. 

Cercetările în dosar au fost demarate în urma unei sesizări a Corpului de Control al prim-ministrului.

Procurorii spun că "în 13.03.2012, între R.A.T.B. şi o societate comercială, care nu avea drept asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă, a fost încheiat un contract de prestări servicii juridice. Din conţinutul contractului rezultă că R.A.T.B., prin inculpatul POPESCU VIOREL, a împuternicit firma respectivă în vederea recuperării tuturor creanţelor de la C.A.S.M.B., în baza unor simple solicitări ale firmei private către debitoare, îndrituită cu rolul de intermediar în relaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti cu C.A.S.M.B.

Din actele existente la dosar, reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligaţia de asistare la controlul efectuat de C.A.S.M.B. faţă de R.A.T.B., în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deşi, în realitate, nu a existat şi nu se prefigura un astfel de control.

De altfel, conducerea R.A.T.B. cunoştea clar, la momentul semnării actelor întocmite de funcţionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unităţi lunare de timp, astfel încât aceste verificări nu se impuneau a fi încredinţate firmei private prin contractul indicat.

În baza contractului de consultanţă juridică, R.A.T.B. a efectuat plăţi, nelegale şi nefundamentate de prestaţii concrete ale beneficiarului, în sumă totală de 3.657.576,49 lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezintă prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucureşti", se mai arată în comunicat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb