DNA: Control judiciar pentru un primar din judeţul Bacău

Elena Deacu
Anticorupţie / 12 iunie 2015

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pe Antica Eugen, primar al comunei Prăjeşti, judeţul Bacău, pentru luare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, în calitate de primar al comunei Prăjeşti, Antica Eugen a pretins, în perioada 2006-2008, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi decontate de Primăria comunei Prăjeşti conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prăjeşti şi respectiva societate comercială, având ca obiect executarea, finalizarea şi întreţinerea lucrării "Sediu Primărie comuna Prăjeşti-judeţul Bacău", în valoare de 1.510.325,64 lei.

În baza acestor solicitări, Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în două tranşe, la datele de 12.12.2007 şi 27.03.2008, prin intermediul unei alte societăţi pe care primarul o controla în mod direct.

Banii au fost solicitaţi şi primiţi pentru ca, în calitate de primar al comunei Prăjeşti, Antica Eugen să asigure desfăşurarea în bune condiţii a contractului de achiziţie publică menţionat anterior, în sensul de a efectua plăţile cu celeritate.

În perioada mai 2006- septembrie 2012, în scopul obţinerii de bani şi alte foloase pentru sine sau pentru societatea pe care o controla, Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activităţile de administrare a societăţii comerciale, activităţi incompatibile cu funcţia deţinută, aceea de primar al comunei Prăjeşti, jud. Bacău.

Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achiziţionarea unor utilaje, de achiziţionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinaţiei sumelor de bani obţinute de societate în urma relaţiilor comerciale desfăşurate, în scopul obţinerii pentru sine şi pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb