DNA, DESPRE RAPORTUL MCV:  Raportul remarcă semne că presiunea continuă asupra instituţiilor cheie în combaterea corupţiei

D.V.
Politică / 22 octombrie 2019

Raportul remarcă semne că presiunea continuă asupra instituţiilor cheie în combaterea corupţiei

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis, marţi, o reacţie la Raportul MCV, în care face referire la împrejurările dificile în care procurorii şi-au desfăşurat activitatea, dar şi la atacurile împotriva activităţii lor, modificările succesive aduse cadrului legislativ aplicabil şi posibilitatea punerii la îndoială a autorităţii deciziilor definitive. "Constatând că rezultatele activităţii în combaterea corupţiei la nivel înalt rămân solide, raportul remarcă semne că presiunea continuă la care au fost supuse instituţiile cheie în combaterea corupţiei", a transmis DNA.

"Raportul remarcă faptul că, de la ultima evaluare ce a avut loc în noiembrie 2018, în pofida faptului că Direcţia Naţională Anticorupţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au continuat să investigheze şi să sancţioneze faptele de corupţie la nivel înalt, demonstrând profesionalism în împrejurări foarte dificile, atacurile împotriva activităţii lor, modificările succesive aduse cadrului legislativ aplicabil şi posibilitatea punerii la îndoială a autorităţii deciziilor definitive ridică probleme asupra sustenabilităţii rezultatelor în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt", a transmis, marţi, DNA, printr-un comunicat.

Sursa citată precizează că, deşi constată că rezultatele activităţii în combaterea corupţiei la nivel înalt rămân solide, "raportul remarcă însă semne că presiunea continuă la care au fost supuse instituţiile cheie în combaterea corupţiei, între care D.N.A., a avut un impact negativ".

"Un exemplu se referă la modificările aduse legilor justiţiei ce au inclus schimbări majore cu privire la cerinţele de vechime, cu impact asupra capacităţii D.N.A. de a funcţiona. Documentul apreciază conducerea D.N.A. pentru faptul că a reuşit cu succes să menţină activitatea instituţiei, dar observă că natura provizorie a numirilor interimare la vârful instituţiilor judiciare dă o notă de incertitudine şi vulnerabilitate. Referitor la cele sus menţionate, D.N.A. îşi menţine angajamentul ferm în continuarea activităţii de combatere a corupţiei la nivel înalt, cu imparţialitate şi profesionalism", a mai transmis DNA.

DNA îşi exprimă convingerea că rolul său "nu poate să fie desfăşurat decât într-un context în care cadrul legislativ şi de construcţie instituţională garantează independenţa instituţiilor judiciare şi eficienţa combaterii corupţiei la nivel înalt".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Militienii si procurorii tin dosarele penale cu anii fara sa-i traga nimeni la raspundere pt faptul ca nu-si indeplinesc atributiunile de servici. Tara lui Papura Voda, raportul MCV perfect adevarat. Dragnea a scos la pensie anul trecut toti procurorii din Romania si a angajat numai stagiari si debutanti, toti varza, nu stiu nimic si tin dosarele cu anii nerezolvate. O rusine de tara plina de mafioti politici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb