DNA: Fost manager al Spitalului Constanţa, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a şase contracte

Diana Mihu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 19 octombrie 2016

Fost manager al Spitalului Constanţa, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a şase contracte

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis din nou în judecată pe Dănuţ Căpăţînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru fapte în legătură cu încheierea a şase contracte cu o firmă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

El este acuzat de conflict de interese în formă continuată şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

În dosar, a fost deferită justiţiei şi SC Mara Investcom SRL pentru complicitate la abuz în serviciu.

Conform sursei citate, în perioada 2010 - 2016, Dănuţ Căpăţînă, în calitate de manager şi manager interimar al spitalului, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, în legătură cu încheierea a şase contracte având ca obiect servicii de secretariat şi recepţie.

"Contractele respective au fost încheiate cu SC Mara Investcom SRL (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soţii), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice şi promovarea concurenţei dintre operatorii economici. Serviciile respective au fost achiziţionate la preţuri supraevaluate faţă de costul efectiv al acestora, în vederea obţinerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei", susţin procurorii.

Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost prejudiciat cu aproximativ 2,1 milioane lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a şi constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente şi viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către firma respectivă.

De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin unei societăţi, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acţionar Dănuţ Căpăţînă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb