DNA PLOIEŞTI: Continuă audierile în dosarul cumnatului lui Ponta

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 23 februarie 2015

Actualizare 19:37 Ghiţă se consideră prieten cu Ponta: "Dăm declaraţii favorabile unul celuilalt"

Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, astăzi, că se consideră prieten cu premierul Victor Ponta, adăugând că cei doi fac declaraţii favorabile unul celuilalt.

Solicitat să comenteze faptul că Ponta, întrebat, azi, dacă mai este prieten cu Ghiţă, ar fi evitat să răspundă, Ghiţă a replicat: "Nu mi s-a părut. Eu am auzit declaraţia domnului Ponta şi mi s-a părut că a dat o declaraţie favorabilă mie, aşa cum şi eu dau declaraţii favorabile dânsului".

Întrebat dacă se consideră prieten cu Victor Ponta, Sebastian Ghiţă a răspuns: "Sigur că da".

Prim-ministrul a fost întrebat, astăzi, la sediul PSD, după şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), dacă se mai consideră prieten cu Sebastian Ghiţă, după dosarul deschis la Ploieşti, Ponta evitând să dea un răspuns tranşant şi arătând că asemenea discuţii le va purta în alt cadru.

---

Actualizare 18:14 DNA l-a pus sub control judiciar pe directorul de producţie al Hidro Prahova

DNA l-a pus, în această după-amiază, sub control judiciar pentru 60 de zile, pe directorul de producţie al Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman, acuzat de sprijinirea presupusului grup infracţional inculpat în dosarul extinderii reţelei de canalizare din Comarnic, unde este vizat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

---

Oamenii de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă, inculpaţi în dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este cercetat în stare de arest preventiv pentru deturnare de fonduri europene, sunt audiaţi, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, scriu surse din presă.

Herţanu mai este acuzat de constituire de grup infracţional şi evaziune fiscală.

Miercuri, este aşteptat la DNA Ploieşti şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, pus sub control judiciar şi căruia procurorii i-au interzis să-şi exercite funcţia de şef al CJ pe durata măsurii preventive.

La sfârşitul săptămânii trecute, în acelaşi dosar au fost audiate mai multe persoane, printre care Dumitru Pantea (directorul Hidro Prahova, firma la care acţionar este CJ Prahova şi care a derulat proiectul din care ar fi fost deturnate fondurile europene), martor în dosar.

Deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, precum şi oamenii de afaceri Mihail Coman şi Liviu Munteanu se află sub control judiciar în dosarul fraudării de fonduri europene în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, este arestat preventiv alături de afaceristul Vladimir Ciorbă.

În acelaşi dosar, săptămâna trecută, a fost arestat omul de afaceri Ilie Drăgan, directorul Grossmann Engineering, firmă despre care procurorii susţin că ar fi obţinut şi decontat fraudulos fonduri europene în proiectul de la Comarnic, vizând extinderea reţelei de canalizare din localitate.

Proiectul, în valoare de aproximativ 10 milioane euro, avea termen de finalizare februarie 2014, dar lucrările au fost sistate la sfârşitul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb