Doar jumătate dintre ţările UE au transpus normele comune privind aspecte legate de detenţie

G.S.
Internaţional / 5 februarie 2014

  • document ataşat Situatia transpunerii celor trei decizii-cadru în statele membre
    apasă aici pentru a descărca.

    Normele comune privind aspecte legate de detenţie, adoptate în unanimitate de statele membre, au fost transpuse numai în aproximativ jumătate din cele 28 de ţări ale UE, potrivit unui nou raport al Comisiei Europene (CE).

    "În raport se analizează transpunerea a trei decizii-cadru distincte ale UE, care vizează (1) transferul de deţinuţi, (2) măsurile de probaţiune şi sancţiunile alternative şi (3) ordinul european de supraveghere judiciară. Conform acestor trei acte legislative, pedepsele cu închisoarea, deciziile de probaţiune sau sancţiunile alternative şi măsurile de supraveghere judiciară în faza premergătoare judecăţii pot fi executate într-o altă ţară din UE decât cea în care o persoană a fost condamnată sau în care urmează să fie judecată. Aceasta poate fi ţara a cărei cetăţenie o deţine, în care îşi are reşedinţa obişnuită sau o altă ţară din UE cu care persoana are legături strânse", se arată într-un comunicat de presă.

    Normele, convenite în unanimitate de statele membre între 2008 şi 2009, ar fi trebuit să fie transpuse până la 5 decembrie 2011, 6 decembrie 2011, respectiv 1 decembrie 2012. Până în prezent însă, doar 18 state membre au transpus decizia privind transferul de deţinuţi , 14 au transpus decizia privind măsurile de probaţiune şi sancţiunile alternative şi 12, ordinul european de supraveghere judiciară (a se vedea anexa pentru defalcarea pe ţări), menţionează CE.

    Normele au scopul de a îmbunătăţi încrederea reciprocă între sistemele judiciare din ţările europene - un element esenţial pentru un spaţiu european comun de justiţie. Cele trei decizii-cadru sunt, de asemenea, instrumente importante de reintegrare socială a deţinuţilor şi de reducere a numărului de arestări preventive, iar transpunerea corectă a acestora este esenţială, conform sursei citate.

    CE precizează că netranspunerea sau transpunerea cu întârziere a acestor norme de către unele state membre este regretabilă, întrucât deciziile-cadru au potenţialul de a conduce la o reducere a pedepselor cu închisoarea impuse de instanţe în sarcina nerezidenţilor. S-ar putea astfel reduce suprapopularea din închisori, îmbunătăţindu-se şi condiţiile de detenţie, şi s-ar putea reduce resursele bugetare alocate la nivel naţional pentru închisori.

    Prin urmare, Comisia solicită tuturor statelor membre care nu au acţionat încă în acest sens să ia rapid toate măsurile necesare în vederea transpunerii complete a acestor acte legislative ale UE.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Conferinţa BURSA “Energia în priză”
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    01 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9758
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
    Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb