Dobânzi mai mari la produsele de economisire

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 noiembrie 2008

Campaniile la împrumuturi, înlocuite cu cele la produsele de economisire.

Campaniile la împrumuturi, înlocuite cu cele la produsele de economisire.

Economiile în lei vor fi din ce în ce mai bine răsplătite, indică ultimele ştiri ale băncilor co­merciale. Campaniile promoţionale care anunţau condiţii avantajoase la împrumuturi au fost înlocuite cu cele menite să atragă economii din partea populaţiei.

Economiile în lei sunt promovate mai mult, băncile afişând dobânzi de peste 14%, potrivit ultimelor date.

Piraeus Bank România a operat majorări de dobândă, de 0,5% pentru economiile în lei, pentru depozitul STAR, a anunţat ieri banca.

În cazul unui depozit la termen pe o durată de un an clientul beneficiază de o dobândă de 13,5%

Noile dobânzi intră în vigoare la începutul acestei săptămâni şi se aplică persoanelor fizice şi juridice care aleg ca variantă de economisire depozitul STAR începând de luni.

"În noua formulă, STAR este depozitul care asigură unele dintre cele mai mari dobânzi de pe piaţă precum şi unul dintre cele mai eficiente randamente dobândă-inflaţie", spun cei de la Piraeus Bank într-un comunicat.

În afară de dobânda ridicată, banca oferă şi alte facilităţi clienţilor care au constituit un depozit STAR şi anume constituirea depozitului şi retragerea la scadenţă a banilor, des­chiderea unui cont curent fără alte costuri. În plus, clientul poate opta pentru prelungirea automată a depozitului la scadenţă şi îşi poate alege modalitatea de plată a dobânzii: capitalizare sau la scadenţă.

Începând din această lună, Piraeus Bank România a hotărât să ofere depozitul STAR şi persoanelor juridice, păstrând neschimbate caracteristicile acestuia în ceea ce priveşte moneda de constituire, nivelul dobânzii bonificate, termenele depozitului precum şi opţiunile de plată a dobânzii şi de prelungire a acestuia.

Şi depozitele de la GarantiBank au dobânzi mai mari, potrivit unui comunicat al băncii.

Banca acordă o dobânda de 13,5% pentru depozitele în lei pe 3 şi 6 luni şi de 13,75% pentru cele pe 12 luni. Pentru depozitele în euro pe perioada de 6 şi 12 luni, dobânda oferită de bancă este 5,85%, respectiv 6% pe an.

GarantiBank a anunţat şi lansarea pachetului 10Plus cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate pe piaţa bancară din ţara noastră. Pachetul aniversar 10Plus cuprinde 10 beneficii ce ţin de utilizarea următoarelor produse şi servicii: cardul de debit GarantiBank24, overdraft, serviciul de internet banking Garanti Online, cardul de credit Bonus Card şi depozitele la termen.

Pentru depozitele la termen în lei şi valută constituite în cadrul pachetului 10Plus, clienţii primesc dobânzi cu 0,25% mai mari decât cele standard, precizează banca.

Banca Românească a lansat ieri un produs de economisire (contul Super Depozit) care poate fi constitui în lei sau în euro, cu o dobândă de 14,25 % la lei, şi 6,25% la euro a anunţat ieri banca. Depozitul poate fi constituit pe o perioadă fixă de 4 luni, oferta fiind valabilă numai pentru depozitele noi constituite în perioada 17 noiembrie 2008-28 februarie 2009. În funcţie de moneda aleasă pentru economisire, suma minimă pentru constituirea depozitului este de 500 lei, şi res­pectiv 150 de euro. Banca nu percepe comisioane pentru deschiderea contului sau retrageri de numerar la scadenţă, singurul comision lunar fiind cel de administrare, în sumă de 3 lei, şi respectiv 0,75 euro, pentru contul în valută.

Vineri Banca Comercială Carpatica a majorat dobânzile produsele de economisire în lei cu până la 1 punct procentual. Produsele de economisire care bonifică cea mai mare dobândă - 14,75% - sunt Depozitul Vivat si Depozitul Pensia Plus.

Vineri agenţia de evaluare financiară Fitch a avertizat că băncile româneşti sunt expuse unor riscuri majore din cauza crizei financiare internaţionale.

Potrivit agenţiei de rating resursele externe se vor obţine din ce în ce mai greu şi la costuri din ce în ce mai mari iar băncile vor trebui să se concentreze pe atragerea resurselor pe plan local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb