Dobânzile overnight au început să se reducă, ajungând să fie cotate chiar la niveluri de 14% pentru depozitele atrase, respectiv 25% pentru depozitele plasate pentru o zi, potrivit unor analişti din bănci. Aceste cotaţii apar după o perioadă în care nivelul dobânzilor pentru depozitele plasate a depăşit chiar 50% în a doua parte a lunii octombrie. Alţi dealeri sunt de părere că dobânzile se cotează în intervale destul de mari, ajungând până la 40% pentru plasamente, dar sunt optimişti în privinţa revenirii pieţei monetare, începând cu săptămâna următoare. Având în vedere că Banca Naţională a devenit creditor net pentru sistemul bancar (furnizor net de lichiditate), nu vom mai avea parte de dobânzi în jurul celei de politică monetară de 10,25% cum s-a întâmplat până în luna septembrie. Dobânzile pentru contractele swot au revenit şi ele la nivelul celor interbancare, ne-au declarat dealerii, după ce în şedinţa precedentă s-au situat în jurul a 50%.
Guvernatorul Băncii Naţionale a anunţat, la rîndul lui, cu ocazia prezentării raportului asupra inflaţiei, că aceste dobânzi se vor reduce în viitorul apropiat.
Dobânzile interbancare medii (ROBID/ROBOR) afişate de BNR au fost de 14,03% pentru depozitele atrase, respectiv 17,53% pentru plasamente pentru şedinţa de ieri. BNR a anunţat un volum al tranzacţiilor pe piaţa monetară de 589 de milioane de lei pentru şedinţa din 4 noiembrie, volum considerat destul de redus de către dealeri.
Cursul valutar a avut o sesiune foarte volatilă în şedinţa de ieri, deschizând în jurul nivelului de 3,6840 lei pentru un euro. Pe parcursul sesiunii, leul a urmat trendul dolarului, ne-au explicat delaerii, în final depreciindu-se uşor, până la un curs de 3,6970 - 3,7020 lei pentru un euro. La fel ca sesiunea precedentă, leul a urmat trendul monedelor din regiune, însă fluctuaţia acestora a fost mai accentuată comparativ cu cea a leului.