Dolarul - la cel mai ridicat curs din ultimele 20 de luni, faţă de euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2016

Dolarul - la cel mai ridicat curs din ultimele 20 de luni, faţă de euro

Moneda americană, dolarul, s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, până la cel mai ridicat curs din ultimele 20 de luni faţă de dolar, după ce, în ziua precedentă, administraţia a publicat unele date care arată că expansiunea economică a SUA se menţine "intactă", ceea ce susţine cazul unei viitoare majorări a dobânzilor.

Dolarul a urcat până la 1,0518 unităţi/euro în dimineaţa zilei de ieri. Ulterior, moneda americană a mai pierdut ceva teren, iar la ora 11.22, pe piaţa SUA, atingea 1,0579 unităţi/euro, curs cu 0,3% mai mic faţă de ziua precedentă.

De menţionat că dolarul a ajuns la un curs de circa 1,05 unităţi/euro în prezent, de la 1,1290 unităţi/euro înainte de alegerile prezindeţiale desfăşurate în SUA la data de 8 noiembrie, care au fost câştigate de republicanul Donald Trump. În aceste condiţii, analiştii aştea-ptă ca euro şi dolarul să ajungă la paritate anul viitor.

Dolarul s-a apreciat faţă de cele mai multe valute majore, dat fiind că oficialii băncii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed) au declarat că piaţa muncii s-a consolidat, sugerând totodată că o majorare a dobânzii cheie ar putea avea loc luna viitoare.

Indicele Bloomberg Dollar Spot, care măsoară evoluţia monedei SUA faţă de zece valute majore, a fost nemodificat ieri, la ora 11.30, pe piaţa din SUA, însumând 1.256,10 puncte, care reprezintă cel mai ridicat nivel din 2005 până în prezent.

Jordan Hiscott, trader-şef la Ayondo Markets, declară citat de publicaţia britanică Express: "Doi factori influenţează dolarul: probabilitatea extrem de mare ca Fed să crească dobânda luna viitoare - fiind anticipate şi majorări ulterioare în 2017 -, respectiv rezultatul surprinzător al alegerilor din SUA. Trump a propus politici similare celor din era Ronald Regan, care presupun majorarea cheltuielilor cu infrastructura şi reducerea taxelor".

Fawad Razaqzada, analist de piaţă la Forex.com, consideră că "paritatea euro/dolar" reprezintă o valoare "corectă" pentru acest curs, date fiind căile divergente pe care merg dobânzile în zona euro şi SUA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E mana lui Isarescu. Mugurel vrea sa-i impinga la dat in plata si pe cei cu credite in dolari. Hsi dus!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb