Dolarul se apreciază faţă de yen şi euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 aprilie 2005

Perspectivele mai puţin optimiste pentru economia niponă şi cea europeană stimulează moneda americană

Dolarul s-a apreciat semnificativ ieri, pe pieţele externe, atît în raport cu yenul, cît şi cu euro, ca urmare a publicării datelor ce arată că economia niponă şi cea europeană au probleme. Faţă de moneda Japoniei, dolarul a consemnat cotaţia maximă a ultimelor cinci luni, în vreme ce comparativ cu euro a ajuns la nivelul maxim al ultimelor şapte săptămîni. "Ceea ce a surprins piaţa în acest an este faptul că expansiunea economiei Japoniei a fost slabă, dar şi faptul că oficialii europeni şi-au revizuit în sens negativ perspectivele de creştere a economiei regiunii", consideră Shahab Jalinoos, strateg la "ABN Amro Holding", sucursala din Londra. În opinia sa, dolarul are capacitatea să mai cîştige teren.

În prima parte a zilei de ieri, moneda americană a fost cotată la 108,83 yeni pe piaţa din Londra, faţă de 108,30 yeni la finele zilei anterioare, pe piaţa din New York. Cotaţia este cea mai ridicată înregistrată de dolar după data de 19 octombrie 2004. Ulterior, dolarul a ajuns la 108,78 yeni. Totodată, moneda americană a fost tranzacţionată la 1,2813 unităţi/euro, faţă de 1,2847 unităţi/euro în ziua anterioară. În cursul sesiunii de ieri, dolarul a urcat pînă la 1,2807 unităţi/euro, cea mai ridicată cotaţie din ultimele şapte săptămîni. Analiştii spun că, pînă la finele acestei săptămîni, dolarul s-ar putea aprecia la 1,2730 unităţi/euro.

De menţionat că administraţia niponă a anunţat scăderea cheltuielilor gospodăreşti în februarie, ceea ce arată că economia Japoniei întîmpină greutăţi în procesul de redresare după perioada de recesiune. Totodată, un raport al oficialilor europeni arăta că industria serviciilor din Europa a stagnat în martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb