Dominic Bruynseels, noul preşedinte executiv al BCR

Andreea Arăboaei
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 iulie 2008

Dominic Bruynseels, noul preşedinte executiv al BCR

BCR va fi listată în octombrie 2009

Dominic Bruynseels a devenit, începând cu 1 iulie, noul preşedinte executiv al BCR, preluând conducerea băncii în locul lui Manfred Wimmer. Domnia sa are o experienţă îndelungată în ceea ce priveşte pieţele emergente, ocupând poziţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în pieţe emergente. Odată cu preluarea de către Erste Bank, BCR a adoptat, începând cu luna octombrie 2006, un program de integrare şi dezvoltare, în urma căruia şi-a îndreptat atenţia asupra consolidării segmentelor de clienţi şi corporate, dezvoltându-şi produsele din acest domenii. Una dintre preocupările principale ale noului preşedinte executiv o constituie găsirea celor mai buni oameni de pe piaţă pentru a face parte din echipa BCR. Un alt obiectiv al băncii pentru anul 2009, potrivit fostului preşedinte executiv, este creşterea numărului de sucursale, de la 580 câte sunt în prezent, la 700 anul viitor.

Pe termen mediu şi lung, banca are ca obiectiv sustenabilitatea, prin creşterea cu 40% a profitului net, majorarea cu 10% a rentabilităţii investiţiei şi cu 35% a ratei rentabilităţii capitalurilor proprii.

În ceea ce priveşte listarea la bursă, fostul preşedinte executiv, Manfred Wimmer, a declarat că BCR va fi listată în octombrie 2009, conform clauzelor contractuale. "Situaţia actuală a pieţei de capital din ţara noastră ne determină să credem că nu este momentul să listăm acum BCR la bursă. Însă ne ţinem de promisiune, indiferent de situaţia pieţei de capital de anul viitor".

Domnia sa a declarat că BCR nu este interesată în realizarea unor produse pentru operaţiuni cu aur, întrucât nu sunt o prioritate pentru bancă, acestea reprezentând un serviciu de infrastructură. Manfred Wimmer va ocupa, începând cu 1 septembrie, poziţia de Chief Financial Officer (CFO) şi de Chief Performance Officer (CPO) al Erste Group Bank.

Wimmer: Este iresponsabilă creditarea în franci elveţieni

În ciuda scăderii cotei de piaţă la creditare, BCR nu doreşte să se expună risurilor pe care le presupune creditarea în franci elveţieni, cum fac alte bănci. "Consider iresponsabilă aceas-tă activitate de creditare în franci elveţieni şi depinde de noi să nu realizăm tranzacţii cu grad ridicat de risc", a declarat fostul preşedinte executiv, care a adăugat că un alt motiv care explică scăderea cotei de piaţă a BCR îl reprezintă competitivitatea ridicată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb