Donald Trump a ţinut primul miting în aer liber de la tentativa de asasinat asupra sa

R.S.
Internaţional / 22 august

Donald Trump a ţinut primul miting în aer liber de la tentativa de asasinat asupra sa

Donald Trump a susţinut miercuri, în Carolina de Nord, primul său miting în aer liber după tentativa de asasinat asupra sa de luna trecută şi a criticat abordarea vicepreşedintei Kamala Harris în privinţa securităţii naţionale. În timp ce la Chicago are loc Convenţia Naţională Democrată, Donald Trump are programat săptămâna aceasta un turneu în întreaga ţară pentru a distrage atenţia de la evenimentul de mare profil al rivalilor, relatează Associated Press.

"Lumea este în flăcări, iar Kamala şi Biden ne-au adus în pragul celui de-al Treilea Război Mondial", a declarat Trump, acuzând actuala administraţie pentru retragerea haotică din Afganistan şi războaiele dintre Rusia şi Ucraina şi dintre Israel şi Hamas.

El a vorbit la Aviation Museum & Hall of Fame din Carolina de Nord din spatele unui podium înconjurat de panouri de sticlă antiglonţ care formau un zid de protecţie de-a lungul scenei - parte a măsurilor de securitate sporite menite să îl protejeze după ce a scăpat la limită de o tentativă de asasinat în Pennsylvania, la 13 iulie, potrivit Associated Press.

În jurul perimetrului au fost stivuite containere pentru a crea ziduri suplimentare şi a bloca vizibilitatea. Lunetiştii au fost poziţionaţi pe acoperişuri la locul de desfăşurare, unde avioanele vechi erau aşezate în spatele podiumului, iar un steag american mare era suspendat de o macara.

Evenimentul, anunţat ca fiind axat pe probleme de securitate naţională, face parte din seria de contra-mitinguri ale lui Trump, care durează o săptămână, pentru a distrage atenţia de la Convenţia Naţională Democrată, care are loc în prezent la Chicago. Aliaţii l-au îndemnat să se concentreze asupra politicii în locul atacurilor personale, în timp ce fostul preşedinte se străduieşte să-şi adapteze candidatura împotriva lui Harris, după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă.

Marţi seară, convenţia democraţilor a beneficiat de o doză dublă de forţă din partea soţilor Obama, fostul preşedinte şi fosta primă-doamnă atacându-l pe Trump şi strigându-i în mod repetat numele. "Viziunea sa limitată şi îngustă asupra lumii l-a făcut să se simtă ameninţat de existenţa a doi oameni harnici, foarte educaţi, de succes, care se întâmplă să fie negri", a spus Michelle Obama despre Trump într-un discurs vibrant. De asemenea, ea a făcut referire la un comentariu făcut de acesta în cadrul unei dezbateri din iunie, întrebând: "Cine îi va spune că slujba pe care o caută în prezent ar putea fi una dintre acele 'slujbe pentru negri'?"

La rândul său, Barack Obama a ironizat obsesia lui Trump cu privire la mărimea mulţimilor pe care le strânge şi l-a numit pe Trump "un miliardar de 78 de ani care nu a încetat să se plângă de problemele sale de când a coborât pe scara sa rulantă aurită, acum nouă ani".

"A fost un flux constant de plângeri şi nemulţumiri care, de fapt, s-a înrăutăţit acum, pentru că îi este teamă să nu piardă în faţa Kamalei", a spus fostul preşedinte.

Miercuri, Trump a abordat pe scurt criticile, întrebând mulţimea dacă a văzut discursul celui pe care continuă să îl numească "Barack Hussein Obama". "L-a criticat pe preşedintele vostru. La fel şi Michelle. Ştiţi, ei spun întotdeauna: 'Domnule, vă rog să vă limitaţi la politică. Nu intraţi în atacuri la persoană'. Şi totuşi, aceşti oameni au făcut toată noaptea atacuri la persoană", a spus el, întrebând retoric: "Mai trebuie să rămân la politică?"

Lui Trump i s-a alăturat miercuri coechipierul său, senatorul JD Vance din Ohio, care a catalogat-o pe Kamala Harris drept o candidată aleasă de persoane influente, şi nu de alegători şi l-a criticat pe Tim Walz, alegerea ei pentru funcţia de vicepreşedinte, în special pe tema dosarului militar al acestuia, conform sursei citate.

Reflectând importanţa Carolinei de Nord în alegerile din acest an, este de notat că deplasarea lui Trump în acest stat este deja a doua în ultima săptămână. Miercurea trecută, Trump s-a aflat în Asheville, Carolina de Nord, pentru un discurs despre economie.

Trump a câştigat în Carolina de Nord cu o marjă confortabilă în 2016. Statul i-a oferit fostului preşedinte cea mai mare marjă de victorie la nivel de stat şi în urmă cu patru ani şi este considerat din nou un câmp de luptă cheie în 2024.

Înainte de sosirea lui Trump, avionul său a survolat locul mitingului, iar mulţimea a izbucnit în urale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb