Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru migranţii care ucid americani

S.B.
Internaţional / 12 octombrie

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru migranţii care ucid americani

Donald Trump a descris migranţii drept criminali periculoşi în timpul unui miting în Aurora, Colorado, vineri, cerând pedeapsa cu moartea pentru migranţii care ucid cetăţeni americani, în timp ce intensifică retorica anti-imigraţie care a alimentat cursa lui prezidenţială, informează news.ro.

Flancat de afişe cu presupuşi membri ai bandei venezuelene Tren de Aragua, Trump a mai spus că, dacă va fi ales, va lansa o "Operaţiune Aurora" naţională vizându-i pe membrii bandei.

Candidatul republican la preşedinţie şi-a intensificat considerabil retorica anti-imigraţie în ultimele săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile din 5 noiembrie, unde îşi propune să o învingă pe candidata democrată Kamala Harris. Imigraţia ilegală este cea mai mare preocupare a alegătorilor, iar Trump este văzut de majoritatea alegătorilor drept persoana cea mai capabilă să o rezolve, arată sondajele de opinie.

"Fac un apel la pedeapsa cu moartea pentru orice migrant care ucide un cetăţean american sau un om al legii", a spus Trump în uralele puternice din partea unei mulţimi mari de susţinători.

Trump a propus deja o extindere a pedepsei cu moartea pentru alţi infractori, inclusiv pentru persoanele condamnate pentru trafic de femei şi copii în scopuri sexuale.

Aproape jumătate dintre statele americane interzic pedeapsa cu moartea. Deşi există o pedeapsă federală cu moartea, aceasta este rar folosită, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea, un grup non-profit. O extindere a crimelor eligibile ar necesita aprobarea Congresului SUA.

Unul dintre semnele distinctive ale celei de-a treia campanii prezidenţiale a lui Trump a fost concentrarea lui asupra a ceea ce el numeşte "infracîionalitatea în rândul migranţilor", chiar dacă studiile academice arată că imigranţii nu comit infracîiuni într-un ritm mai mare decât americanii nativi.

Echipa de campanie a Kamalei Harris nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii legate de propunerea referitoare la pedeapsa cu moartea.

Vicepreşedintele Harris şi-a reafirmat poziţia cu privire la securitatea graniţei după ce a devenit candidatul democrat în august şi îl acuză pe Trump pentru că a contribuit la blocarea unui proiect de lege bipartizan referitor la securizarea frontierei,m în Congres, la începutul acestui an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb