Donald Trump oferă gaze naturale lichefiate Europei de Est

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2017

Donald Trump oferă gaze naturale lichefiate Europei de Est

Iohannis: "Nu cred că trebuie să se teamă cineva de noua ofertă de gaz lichefiat"

SUA sunt dispuse să-şi extindă cooperarea energetică cu Europa de Est pentru ca această regiune să nu mai fie niciodată prizoniera" Rusiei de care depinde pentru aprovizionarea cu gaze naturale, a declarat, ieri, preşedintele american, Donald Trump, la Varşovia, informează agenţia EFE. Promovarea exporturilor americane de gaze naturale lichefiate (GNL) către Europa de Est a fost consemnată de mass-media printre priorităţile de pe agenda vizitei pe care Trump o desfăşoară în Polonia.

"SUA s-au angajat să asigure surse alternative de energie", pentru Europa de Est, pentru ca această regiune să nu mai fie niciodată "prizoniera unicului furnizor energetic", a indicat Trump în discursul susţinut în piaţa Krasinski din Varşovia, un loc simbol al insurecţiei poloneze împotriva ocupaţiei naziste.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, ieri, că pentru securitatea energetică este necesar ca ţările să profite de toate ofertele de energie, inclusiv de gazul lichefiat american.

Întrebat dacă noua ofertă de gaz lichefiat american intră în contradicţie cu propunerile Germaniei privind Coridorul Nord Stream II, Klaus Iohannis a precizat: "După părerea mea, trebuie să fim foarte realişti şi să ne gândim în primul rând la economiile noastre. Dacă vrem să avem securitate energetică, trebuie să avem disponibilitate energetică, adică trebuie să profităm de toate ofertele de energie care sunt pe piaţă şi în acest fel să obţinem în final condiţii foarte bune pentru economiile noastre şi nu cred că trebuie să se teamă cineva de această nouă ofertă de gaz lichefiat. Dacă condiţiile de preţ, de livrare sunt bune şi se încadrează în normele noastre, atunci este o sursă în plus. Şi discuţia este mai veche în UE, aici, România nu neapărat, dar mare parte din UE depinde foarte mult de gazul rusesc. Or, dacă această dependenţă ar scădea printr-o altă ofertă, dacă este bună, atunci toată lumea are de câştigat. Cu cât mai multe oferte, cu atât este mai avantajat consumatorul".

El a afirmat, citat de Agerpres, că se discută şi despre un coridor de infrastructură Nord-Sud: "Am discutat. Este, printre altele, un proiect care nu doar trebuie vehiculat teoretic, la un moment dat trebuie să fie şi realizat. În ziua de astăzi, dacă cineva, de exemplu, vrea să transporte marfă din România în Polonia şi avem tot mai multe legături economice, ne dăm imediat seama că nu este deloc uşor şi nu este vorba doar de coridor auto Nord-Sud care trebuie să lege Ţările baltice de sudul continentului, este vorba în acelaşi mod şi de legături pe cale ferată, de exemplu".

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, ieri, la Summitul "Iniţiativei celor Trei Mări" de la Varşovia, la care a fost prezent şi preşedintele SUA, Donald Trump, în calitate de invitat special.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb