DONALD TRUMP: ''Statele Unite nu doresc un război sau o schimbare de regim în Iran, dar sunt pregătite să acţioneze dacă va fi necesar"

A.I.G.
Internaţional / 4 ianuarie 2020

''Statele Unite nu doresc un război sau o schimbare de regim în Iran, dar sunt pregătite să acţioneze dacă va fi necesar"

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că America nu doreşte o schimbare de regim în Iran, la mai puţin de o zi după lansarea unui atac aerian în care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani, informează News.ro.

Donald Trump a declarat după moartea lui Soleimani, anunţată joi seara: ''Statele Unite sunt pregătite să ia toate măsurile necesare, dacă Iranul pune în pericol vieţile americanilor. Am acţionat noaptea trecută pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a începe un război".

Soleimani, care conducea o unitate specială a Gărzii Revoluţionare din Iran, a fost o figură centrală a politicii iraniene şi din Orientul Mijlociu. El şi adjunctul său au fost ucişi într-un atac aerian american la un aeroport din Bagdad.

Moartea lui Soleimani a amplificat tensiunile deja ridicate dintre Iran şi Statele Unite şi a provocat temeri legate de o reacţie a Iranului şi a forţelor aliate.

După atacul de joi, Departamentul Apărării a emis un comunicat în care a afirmat că atacul a avut scopul "de a descuraja alte planuri de atac ale Iranului" şi că armata americană va continua "să ia toate măsurile necesare pentru protejarea oamenilor şi intereselor noastre, ori nde se află în lume".

Un oficial înalt din Departamentul de Stat a declarat vineri că Soleimani a plănuit atacuri împotriva personalului diplomatic şi militar din Irak, Siria, Liban şi regiunea Orientului Mijlociu.

Ultimele dezvăluiri au fost făcute după ce miliţii susţinute de Iran au atacat ambasada SUA din Bagdad. Atacul care a avut loc pe parcursul a două zile l-a determinat pe Trump să ordone iniţial desfăşurarea a aproximativ 750 de militari americani de la a 82-a Divizie Aeropurtată în Orientul Mijlociu.

Joi, înainte de atacul american cu drone care l-a ucis pe Soleimani, secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat reporterilor la Pentagon că Statele Unite ar putea efectua atacuri preventive împotriva miliţiilor susţinute de Iran.

"Dacă vom afla despre atacuri, vom acţiona preventiv pentru a proteja forţele americane şi vieţile americanilor. Jocul s-a schimbat", a spus Esper.

În urma atacului cu drone, Trump a aprobat vineri o nouă desfăşurare de forţe în regiune, de aproximativ 3.500 de militari.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Soleimani a fost ucis,a fost înlocuit(nimeni în lumea asta nu e de neînlocuit),Iranul continuă acceași politică sau mai rău.Eu cred că adevăratul motiv al asasinării individului ăsta e atacul asupra ambadadei SUA.Au trecut prin forțele de securitate ca prin sită ,au atacat ambasada,puteau să o distrugă dacă voiau ,le-au ras în nas și le-au demonstrat că sunt vulnerabili.Asta a durut defapt

    1. Cu cat te platesc rusii ca sa faci propaganda impotriva americanilor? Hai sictir!

      Ți-am mai spus că spui numai prostii.

      Prostii spui si faci tu,cu gura ta spurcatä! Pute de la o posta ca faci propaganda in favoarea rusilor,chinezilor sau iranienilor! Numeroasele atentate pe care le-au comis acesti fanatici islamisti,nu consideri cä sunt un motiv serios pt ca occidentul sa-i pedepseascä?

      Din pacate, tot ce au facut SUA si alte state in ultimii 50 de ani nu a fost in nici un caz pentru a proteja democratia sau populatia unui stat anume. Monopolul si suprematia au fost ținta....

      Aveți perfectă dreptate.Și mai pe scurt,pentru a înțelege și altii care nu știu decat să se exprime urat și să acuze pe nedrept,aici nu se pune problema apărării democrației ci a supremației.Oricum ,Trump nu se ascunde după machiaj,el recunoaște ,se bate chiar cu pumnu-n piept.

      Voi : 2,3,4,5, doar în acest domeniu " pășiți cu STÂNGU(a) "? ;sau sunteți cu CIUMA de est ROȘIE și-n cabina de vot? Repet și eu întrebarea pusă de nr. 1 _ce fel de oameni sunt cei plătiți din afară și au buletin de pe AICI de NATO.?!

      Voi 2, 4, 5, rectificare (și scuză-mă 3) Hei, 4și5 . SUA au salvat Europa și lumea în interesul DEMOCRAȚIEI în cele două războaie MONDIALE. . Putea să stea în neutralitate și izolaționism. . Au intervenit NU pentru supremație, hegemonie și monopol cum spuneți, și nu de doar 50 de ANI..

      Fără SUA și Nato multe țări, multe state ar fi fost în situația CRIMEI ; TAIWANUL nu ar mai fi liber ci înghițit de China; Coreea de Sud n-ar mai fi fost liberă și o așa putere industrială în zonă, Somalia Eritreea, alte țări din Africa în războaie civile, genocid.

      Diversiunea, propaganda și războiul psihologic dus de Imperiul țarist, de ieri și de azi, împreună cu de-formatorii de opinie și uneltele din țară.. fac victime și iată opinii ca ale voastre... mineriade și dezbinări, străine sufletului românesc.  

      Te las în pace.Ești și tu un biet probăsist cu acoperișul avariat ..Oricum nu înțelegi nimic

      Rubla

      neinformat esti,sau vezi doar ce te duce mintea.Esti mic baiatu.

    Trumpone, dar de ce nu vrei schimbare de regim in Iran???? Populatia de acolo de abia asteapta sa ii dea jos de jegosii care sunt la putere.

    Oriunde e un regim islamist la conducere acolo gasesti si terorism sau alte nenorociri.

    Asa ca prioritatea ar fi daramarea cretineilor care se joaca dea Coranul, apoi rezolvarea lui CimBonBon din North Korea. 

    1. În plus marile interese politice, economice, de dominare a popoarelor, a enoriașilor, etc. . Din 7,5 miliarde de Homo sapiens ( 99% patrupezi cu creierul-bine-spălat, îndoctrinați politic și religios)... câți gândesc ca mine ( greșit.?) că e nevoie de un JANDARM al TERREI.?. Pariez că ai auzit de mii de ori :" Da' ce bă americanii sunt jandarmii lumii". . Semi-alfabetizatule, cine a salvat Europa și LUMEA în cele două războaie mondiale.?. Dar citește mai sus și îți vezi " strategii Militari" ce au scris...

      Revin să completez întrebarea în legătură cu RELIGIA : pe care ți-i vrei dușmani viitori teroriști dintre șiiți și suniți dacă intervii în acolo ? .. Vezi Irak.! . . Iar fraza cu marile interese economice, de dominare a popoarelor, a enoriașilor... mă refer la rivalitățile interne, din zonă la "BARONII" lor, triburi și culturi. . Zic unii : păi Americanii au interese acolo... petrolul, oxigenul, H2O să fure de acolo.

      (pt. 2 Anonim ,cu.... "Trumpone"..) Nici nu trebuie să intervină căci în 1979 iranienii și-au izgonit (regele) șahinșahul ( pahlavi reza ariahmer ?) și i-a adus pe ayatollahi, vor regimul ăsta islamist fundamentalist.. . Așa că nu cred că... " populația de acolo" abia așteaptă să-i dea jos pe " jegoși tăi". B). . Și ai pățit-o! dacă bossul Republicii populare și democratice Coreene află că ai stâlcit numele.. ;. Hee Hee!.... (cum a spus regretata noastră PREMIERĂ de VIDELE). Adelin Petrișor a scris o carte după vizita în Coreea de Nord, a discutat cu Kim Jung Un, a spus că acesta a schimbat la 200 mii de coreeni numele acesta ca să fie el UNIC... Și tu..vii cu CimBonBon.?!

      Si vrei sa spui ca fac totul pe gratis?

    1.Nu stiu ce sa zic dar iranienii păreau să aibe lacrimi de crocodil cand il plângeau!?

    2Omul nr 2 din Iran nu avea ce sa caute in Irak! 

    1. Păi,de ce l-ar jeli?Nu a murit el ca un martir ?Am înțeles că îl așteaptă 1000 de fecioare pe undeva.Dacă a murit ca un martir ,de ce trebuie răzbunat fiindcă a fost răsplătit deja.

      Cred că e și firesc ca o parte dintre ei să îl plângă și ceilalți să protesteze împotriva americanilor, ei fiind șiiți în.. sfadă cu suniții.. dezbinați nu numai religios.

      O parte sunt cu iranienii și alta cu americanii... . la NOI, de-și rupe un picior prea- mult- Fericitul, toți vom PLÂNGE.!... că suntem 98,98 % de-ai lui..(cum zic suporterii lui Dinamo.?) ( 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb