Donald Trump vrea să consolideze indistria cărbunelui

V.D.
Internaţional / 22 august 2018

Donald Trump

Donald Trump

Guvernul Trump a anunţat un nou proiect de reglementare menit să menţină în viaţă sute de centrale pe cărbune, a căror închiderea voia să o grăbească fostul preşedinte Barack Obama, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în Statele Unite, relatează AFP.

Denunţată imediat de ecologişti şi opoziţia democrată, decizia vizează să concretizeze angajamentul de campanie al lui Donald Trump de anulare a normelor de mediu din era Obama - pe care le consideră ilegale şi distrugătoare de locuri de muncă - în regiuni care-i sunt loiale, ca Virginia de vest şi Kentucky.

"Le dăm munca lor super-minerilor noştri de cărbune. Oameni super (...). Adorăm frumosul cărbune curat din Virginia occidentală", a declarat Trump marţi seara, la un miting de campanie, în acest stat.

Planul propus marţi - care are nevoie de luni, eventual de ani, pentru a fi pus în aplicare, din cauza termenelor legale şi unor probabile obstacole juridice - le va permite centralelor americane să emită în atmosferă milioane de tone suplimentare de gaze cu efect de seră, în următoarele decenii, îndepărtând şi mai mult Statele Unite de obiectivele Acordului de la Paris privind modificările climatice din 2015, pe care preşedintele american l-a renegat anul trecut - fără a pune la socoteală emisiiale altor poluatori ai aerului ca dioxidul de sulf (SO2).

"Era obligaţiilor federale monolitice şi birocratice s-a terminat", a declarat Andrew Wheeler, conducătorul interimar al Agenţiei Protecţiei Mediului (EPA) într-o conferinţă telefonică cu presa.

"Aerul va fi mai murdar, iar sănătatea ţării noastre se va deteriora, pentru că preşedintele Trump se aşează alături de câteva puternice grupuri de interese", a deplâns liderul minorităţii democrate în Senat Chuck Schumer.

Planul vizează să înlocuiască "Clean Power Plan" al lui Barack Obama, care ar fi impus norme stricte antipoluare centralelor pe cărbune, dar care a fost suspendat de Curtea Supremă, iar apoi anulat încă de la venirea la putere a miliardarului republican.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb