Dorin Cocoş, trimis în judecată pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 6 mai 2021

Dorin Cocoş, trimis în judecată pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în dosarul Microsoft.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft. În acest context, procurorii afirmă că în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, Dorin Cocoş ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv.

Noul dosar în care este inculpat Dorin Cocoş va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Amintim că pentru o parte din faptele săvârşite în dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a fost condamnat definitiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prin decizia penală nr. 162 din 03.10.2016, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 4 luni închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât şi pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Instanţa a dispus şi confiscarea de la Dorin Cocoş a sumei de 9.000.000 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al BNR din data plăţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Afacerea Microsoft nu ar fi fost posibilă fără colaborarea Ambasadei Americii și a conducerii politice de la acea vreme -regimul Băsescu.

    1. si printre altii a acestui Cocos

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb