ZIARUL BURSA

06 mai 2021
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Băncile centrale pregătesc reconfigurarea arhitecturii sistemului monetar global

M.G.Bănci-Asigurări / 6 mai 2021

"Confidenţialitatea datelor trebuie să fie «primordială»", conform unui raport al Consorţiului pentru guvernanţa monedelor digitale din cadrul Forumului Economic de la Davos  

Banca Reglementelor Internaţionale: "Mai bine de 85% din băncile centrale ale lumii au în derulare studii sau teste cu monede digitale pe care le emit"

Pandemia de Covid-19 şi criza economică asociată au transformat într-un mod iremediabil viaţa de zi cu zi a oamenilor. Una dintre schimbările cu impact pe termen lung a fost accelerarea tranziţiei către plăţile digitale: clienţii au evitat să folosească numerarul din cauza temerilor cu privire la răspândirea virusului, iar firmele au căutat să se adapteze prin mutarea activităţii lor în online - în România, comerţul online a crescut anul trecut cu aproape 50%.

Preţurile producătorilor industriali din România au crescut cu un ritm lunar de 1,4%, în martie

Preţurile producătorilor industriali din România au crescut cu un ritm lunar de 1,4%, în martie

M.G.Macroeconomie / 6 mai 2021

Preţurile producătorilor industriali din România au crescut cu un ritm lunar de 1,4%, în martie, conform datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În ritm anual, creşterea preţurilor la producătorii industriali este de 4,84%, evoluţie venită ca urmare a efectului de bază şi creşterii preţurilor la materiile prime în primul trimestru din acest an. Pe total industrie prelucrătoare creşterea lunară a preţurilor la producători este de 1,51%, în timp ce inflaţia anuală se situează la 4,75%.

Persoanele vaccinate pot participa, de la 1 iunie, la evenimente private, nunţi şi botezuri

PROPUNERE: Persoanele vaccinate pot participa, de la 1 iunie, la evenimente private, nunţi şi botezuri

G.M.Miscellanea / 6 mai 2021

Comitetul Interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie va discuta, mâine, noi propuneri privind relaxarea unor măsuri odată cu prima zi de vară. Conform premierului Florin Cîţu, există posibilitatea ca, dacă la 1 iunie vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, persoanele respective să poată participa la evenimente private, nunţi şi botezuri.

Un tsunami al falimentelor se apropie de Europa

Un tsunami al falimentelor se apropie de Europa

Călin RecheaMacroeconomie / 6 mai 2021

Călin Rechea

Dacă statele membre ale UE nu reuşesc o tranziţie lină de la susţinerea firmelor cu ajutorul programelor de lichiditate către programe de îmbunătăţire a solvabilităţii şi de restructurare a datoriilor pentru firmele viabile, ameninţarea unui val al insolvenţelor este mare, se arată într-un comunicat de presă al Comitetului european pentru risc sistemic (CERS), structură înfiinţată în 2010 în cadrul Băncii Centrale Europene.

COTAR ACUZĂ: "Lăcomia firmelor de asigurări - adevărata urgenţă pentru iniţierea OUG privind modificarea RCA"

G.M.Politică / 6 mai 2021

Păgubiţii vor fi obligaţi la coplată, pentru servicii mult mai proaste şi mai scumpe, luându-li-se inclusiv dreptul la închirierea unei maşini, în perioada reparaţiilor, dacă Guvernul va aproba proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se va modifica legea RCA, afirmă într-un comunicat de presă reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Peste 450 de kilometri de autostradă, finanţaţi din PNRR

Peste 450 de kilometri de autostradă, finanţaţi din PNRR

I.Ghe.Politică / 6 mai 2021

Modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă are impact şi asupra proiectelor de infrastructură rutieră care vor fi finanţate prin intermediul sumelor alocate de Comisia Europeană. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat ieri că peste 450 de kilometri de autostrăzi vor primi finanţare prin PNRR.

Preţurile globale ale mărfurilor, la cel mai înalt nivel din ultimii zece ani

Preţurile globale ale mărfurilor, la cel mai înalt nivel din ultimii zece ani

A.V.Internaţional / 6 mai 2021

Indicele Bloomberg Commodity Spot, care măsoară evoluţia a 23 de materii prime, a crescut cu peste 70% faţă de recordul minim al ultimilor patru ani, atins în martie 2020  

AIE: Preţurile ridicate ale mărfurilor pot întârzia tranziţia energetică

Cotaţiile futures ale materiilor prime au crescut săptămâna aceasta, pe piaţa internaţională, ajungând la cel mai ridicat nivel al ultimului deceniu, în condiţiile în care reluarea activităţilor în cele mai mari economii ale lumii impulsionează cererea de metale, alimente şi energie; vremea rea afectează culturile, iar blocajele din sectorul transportului limitează aprovizionarea.

Pentru neo-marxişti, digitalizarea reprezintă o comunizare a lumii actuale

Pentru neo-marxişti, digitalizarea reprezintă o comunizare a lumii actuale

M.G.Macroeconomie / 6 mai 2021

Marxismul, în secolul 19, a venit în antiteză cu liberalismul şi a înlocuit cuvân­tul "libertate" cu "gratuitate", adresându-se asupriţilor în ideea atragerii sprijinului acestuia. Gânditorii neo-marxişti au renunţat, ulterior, la diseminarea "revoluţionară" a ideologiei, propunând mai degrabă soluţii dorite a fi viabile pentru rezolvarea paşnică a problematicilor sociale.

Studenţii pot alege între... vaccin şi combinezon

O.D.Miscellanea / 6 mai 2021

Studenţii sunt puşi să facă o grea alegere înainte de revenirea fizică în laboratoare şi amfiteatre, care include şi o componentă estetică, foarte importantă pentru tineri. Pe scurt, studenţii nevaccinaţi să primească nişte combinezoane pentru a participa la lucrări practice şi cursuri alături de colegii lor care s-au vaccinat

PENTRU MAJORAREA DE CAPITAL CU CEL MULT 21 MILIOANE LEI Preţul de subscriere al unei noi acţiuni Holde este de 1,38 lei

A.I.Piaţa de Capital / 6 mai 2021

Preţul de subscriere al unei noi acţiuni Holde este de 1,38 lei 

Drepturile de preferinţă aferente operaţiunii vor fi tranzacţionate prin Sistemul Multilateral al BVB

Preţul de subscriere pentru noile acţiuni de tip clasa A ale Holde Agri Invest (HAI), ce vor fi emise în cadrul majorării de capital pe care compania urmează să o realizeze, este de 1,42 lei/titlu, a anuţat ieri societatea de agribusiness printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

NN Group deţine peste 5% din Alro Slatina

NN Group deţine peste 5% din Alro Slatina

A.I.Piaţa de Capital / 6 mai 2021

NN Group, societate ce deţine şi administrează indirect Fondul de Pensii NN (Pilon II) şi Fondurile de Pensii Facultative NN Activ şi NN Optim (Pilon III) a ajuns, în data de 29 aprilie, la o deţinere de 5,04% din capitalul Alro Slatina, a anunţat ieri producătorul de aluminiu printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

75 milioane euro pentru sprijinirea mediului de afaceri

G.M.Companii / 6 mai 2021

Guvernul a aprobat, ieri, ca instrumentele financiare destinate companiilor şi antreprenorilor, în valoare de 75 milioane euro, derulate prin programul JEREMIE al Comisiei Europene (CE) şi Fondului European de de Investiţii (FEI) să poată funcţiona şi după anul 2022.

VENITURI UEFA Echipele europene au pierdut 676.000.000 de euro în pandemie

O.D.Sport / 6 mai 2021

Pandemia a afectat grav veniturile echipelor de fotbal. Dacă la nivelul ligililor inferioare dezastrul este total, un număr foarte mare de echipe au dat faliment, în ceea ce priveşte echipele de top, inclusiv naţionalele, veniturile au scăzut mult în 2020, iar previziunile pentru 2021 nu sunt deloc optimiste.

Vaccinarea poate reumple stadioanele

Vaccinarea poate reumple stadioanele

O.D.Sport / 6 mai 2021

Vaccinarea nu este obligatorie, este anunţul care se aude zilnic, dar este la fel de adevărat că în curând opţiunile (petrecere a timpului liber, călătorii) celor care nu o fac devin tot mai limitate. Inclusiv revenirea pe stadioane poate fi condiţionată de vaccinare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 6 Mai 2021

Macroeconomie / 6 mai 2021

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală şi în martie 2021, până la 9,6%, de la 8,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,9%, după o creştere de 1,2% în luna anterioară....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo