PENTRU MAJORAREA DE CAPITAL CU CEL MULT 21 MILIOANE LEI Preţul de subscriere al unei noi acţiuni Holde este de 1,38 lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2021

Drepturile de preferinţă aferente operaţiunii vor fi tranzacţionate prin Sistemul Multilateral al BVB

Preţul de subscriere al unei noi acţiuni Holde este de 1,38 lei

Preţul de subscriere pentru noile acţiuni clasa A ale Holde Agri Invest (HAI), ce vor fi emise în cadrul majorării de capital pe care compania urmează să o realizeze, este de 1,38 lei/titlu, a anunţat ieri compania printr-un raport remis operatorului pieţei noastre de capital.

Iniţial, Holde anunţase că preţul de subscriere al noilor acţiuni va fi de 1,42 lei, informaţie pe care Ziarul Bursa a preluat-o, dar ulterior compania a publicat o erată, în care specifica preţul de 1,38 lei.

Greşeala a apărut ca urmare a calculării preţului mediu ponderat de tranzacţionare a acţiunilor clasa A pentru o perioada de 60 de zile de tranzacţionare, în loc de 60 de zile calendaristice, informează compania.

De asemenea, acţiunile clasa A care vor rămâne nesubscrise după încheierea primei etape vor fi oferite într-un plasament privat la un preţ care se va încadra în intervalul 1,39 lei /titlu şi 1,55 lei/titlu, a mai anunţat Holde Agri Invest.

Iniţial, compania anunţase un preţ situat între 1,43 lei/titlu şi 1,59 lei/titlu.

---

Preţul de subscriere pentru noile acţiuni de tip clasa A ale Holde Agri Invest (HAI), ce vor fi emise în cadrul majorării de capital pe care compania urmează să o realizeze, este de 1,42 lei/titlu, a anuţat ieri societatea de agribusiness printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul, include valoarea nominală de un leu a acţiunii şi o primă de emisiune de 0,42 lei, fiind calculat pe baza preţului mediu ponderat de tranzacţionare al acţiunilor din ultimele 60 de zile anterioare depunerii prospectului la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la care s-a aplicat o reducere de 20%, formulă agreată de board-ul companiei la jumătatea lunii martie a acestui an. Conform raportului, prospectul a fost depus ieri la ASF.

Operaţiunea, ce a fost aprobată de acţionari în data de 12 februarie 2021, presupune majorarea capitalului companiei de la 43,069 milioane lei până la cel mult 64,069 milioane de lei, ceea ce implică emiterea a 21 milioane de acţiuni noi clasa A. Acţiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere prin exercitarea dreptului de preferinţă de către cei ce erau acţionari ai Holde la data de 2 aprilie 2021 (data de înregistrare) sau de către investitorii care vor dobândi drepturi de preferinţă în perioada de tranzacţionare a acestora.

Pentru subscrierea unei acţiuni noi sunt necesare 1,77 drepturi de preferinţă, care deja au fost încărcate în conturile acţionarilor la data de 5 aprilie. Înainte de perioada de subscriere, drepturile vor putea fi tranzacţionate timp de cinci zile prin Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, sub simbolul HAIR01, iar perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă va fi de 30 de zile calendaristice de la data stabilită în prospect. Acţiunile care vor rămâne nesubscrise după încheierea primei etape vor fi oferite investitorilor printr-un plasament privat, la un preţ situat între 1,43 lei/titlu şi 1,59 lei/titlu, a mai informat compania. Ieri, la ora 14:00, acţiunile HAI se tranzacţionau la 1,62 de lei.

Conform unei notificări a Holde Agri Invest din data de 16 martie, banii pe care compania îi va strânge prin majorarea de capital vor fi folosiţi pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, cum ar fi achiziţionarea de noi ferme, investiţii în depozitare, utilaje, irigaţii, modernizarea fermei şi finanţarea unui proiect de start-up agri-tech.

În prezent, capitalul Holde Agri Invest, companie ce a fost listată în piaţa AeRO la începutul lunii octombrie a anului trecut, este compus din aproape 43,069 milioane de acţiuni, din care 37,24 milioane sunt acţiuni Clasa A, tranzacţionate la BVB, şi 5,82 milioane sunt acţiuni preferenţiale Clasa B, care au dreptul la dividend prioritar dar nu au drept de vot la adunările generale ordinare ale acţinarilor ce deţin titluri Clasa A.

Pentru anul trecut, Holde Agri Invest a raportat venituri din exploatare consolidate de 43,87 milioane de lei, cu mult peste cele de 9,9 milioane lei din 2019 şi un profit net de 3,44 milioane lei, faţă de o pierdere de 4,64 milioane lei în anul anterior, conform celor prezentate în raportul anual. Pe parcursul lui 2020, compania a recoltat 24.003 tone din exploatarea de 7.830 de hectare, din care 2.320 de hectare au fost exploatate în regim bio.

La finele anului trecut, Vertical Seven Group deţinea 6,31 milioane de acţiuni HAI, reprezentând 14,65% din capitalul social al companiei, din care 4,85 milioane de acţiuni clasa A şi 1,45 milioane de acţiuni clasa B. Vertical Seven Group este deţinută de către Iulian-Florentin Cîrciumaru - 50% şi Andrei Dan Creţu - 50%. În data de 4 mai, capitalizarea bursieră a Holde Agri Invest era de circa 69,77 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. NU E IN REGULA , DELOC !!! ADICA , E IN REGULA , DAR DOAR PENTRU EI !!! PENTRU CA SUMA DE 1.38 LEI / ACTIUNE + 1.77 DREPTURI TRANZACTIONATE , INSEAMNA PESTE 1.62 LEI , CAT SE CUMPARA ACUM , ACTIUNEA !!! CINE ARE ACTIUNI CUMPARATE DEJA , SA STEA PE MARGINE 1ZI/2 , SI SA-SI FACA CALCULELE , DACA MERITA SA SUBSCRIE !!! POATE E MAI CONVENABIL , SI MAI IEFTIN , SA CUMPERE ACTIUNILE DIRECT DIN PIATA !!! SI SA-SI ADUCA AMINTE , CA ADMINISTRATORUL HOLDE , E PRIETEN LA CATARAMA , CU BOGDAN DRAGOI , CEL DE LA SIF 1 !!! EI L-AU PUS PE FORAS , PE ADMINISTRATORUL SIF 5 , FURANDU-I MUNCA !!!

    1. Nu ai inteles tu. Nu costa 1.77 lei un drept, ci e nevoie de 1.77 drepturi pt a subscrie o actiune noua. Pt mine ca actionar merita sa cumpar la 1.38 pt ca am primit deja drepturile gratis.

      Staty nu a zis ca 1.77 sunt lei, ci DP necesare pt a subscrie o actiune noua. Ca sa vezi daca e rentabil sa cumperi la 1.38+1.77Dp, ar tb sa stii cum va evolua pretul dupa terminarea subscrierii si alocarea actiunilor. La 1.75 ai cam fi in echilibru, peste discutam si de profit, altfel...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb