În Parlamentul European a avut loc ieri, 5 martie, o dezbatere televizată organizată de "Coaliţia Europeană pentru Israel", (o mişcare ce promovează relaţiile mai strânse între Uniunea Europeană şi Israel), privind creşterea îngrijorătoare a antisemitismului în Europa precum şi referitor la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.
În intervenţiile sale, eurodeputatul român a menţionat exemplul României, care ar trebui urmat şi de alte state membre ale UE, privind adoptarea definiţiei antisemitismului a Alianţei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului (IHRA), din anul 2017, în legislaţia internă şi, mai important, un alt exemplu de urmat al României şi anume "Legea privind unele măsuri de prevenire şi combatere a antisemitismului", adoptată în 2018 de Parlamentul României. Legea prin care constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit dar şi aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani. De asemenea, legea prevede şi pedepsirea altor acţiuni cu caracter antisemit, informează un comunicat de presă remis astăzi, Redacţiei noastre.
Eurodeputatul Doru Frunzulică a reiterat propunerea sa ca Parlamentul European, împreună cu Consiliul, să promoveze cât mai curând posibil o directivă europeană de combatere a antisemitismului, obligatorie pentru toate statele membre. Antisemitismul a luat proporţii îngrijorătoare în anumite ţări membre ale UE, înregistrându-se în anul precedent creşteri ale acţiunilor antievreieşti şi de 74% în Franţa, dar şi creşteri semnificative în Marea Britanie, Germania, etc, se mai arată în comunicat.