Doru Nicolaescu: "Mărturia lui Nicolae Popa ar putea să redeschidă dosarul FNI"

CAROLA IONESCU, CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 13 decembrie 2010

Doru Nicolaescu: "Mărturia lui Nicolae Popa ar putea să redeschidă dosarul FNI"

Interviu cu Teodor Nicolaescu, fost preşedinte al Băncii Române de Scont, şi considerat, alături de Nicolae Popa şi Ioana Maria Vlas, că ar fi clădit imperiul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Reporter: Justiţia indoneziană a anunţat extrădarea lui Nicolae Popa, "Locotenentul lui Vîntu", cum a fost el numit în cazul FNI. Ce credeţi că se va întâmpla dacă Popa va fi adus în ţară?

Doru Nicolaescu: Cu Popa am fost coleg. Era un om de toată isprava, un om cu o mare capacitate de muncă. El se ocupa de tot felul de lucruri, de la cele mai importante, până la mici detalii administrative, acoperea foarte mult din treburile de la Gelsor. Numele lui Popa a fost folosit inclusiv în celebra dezbatere dintre preşedintele în funcţie (n.r. - Traian Băsescu) şi candidatul de atunci (n.r. Mircea Geoană). (n.r - Pe mulţi îi va popi Popa ăsta, l-a avertizat Traian Băsescu pe Mircea Geoană în campania electorală, în cadrul dezbaterii televizate despre care se spune că a decis soarta alegerilor, în care Traian Băsescu l-a acuzat pe Mircea Geoană că, în noaptea de dinaintea confruntării, a fost în vizită la Sorin Ovidiu Vîntu). De asemenea, numele lui Popa a fost folosit în diverse declaraţii politice în care s-a spus că va fi adus în ţară şi nu ştiu ce minuni vor apărea ulterior. Totul depinde de ce va mărturisi.

Reporter: Consideraţi că mărturia lui Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare de justiţia noastră, poate să ducă la redeschiderea cazului FNI?

Doru Nicolaescu: Popa a fost judecat în lipsă. Desigur, acest lucru ridică unele semne de întrebare asupra a ceea ce ar fi putut să spună dacă era aici. Declaraţiile lui Popa ar putea conduce la redeschiderea cazului, dacă are unele dovezi. Poate nici nu este necesar să le aibă, ci să le indice, să ştie unde se află documente. Dacă spune, spre exemplu, "Domnul X mi-a înscenat treaba asta şi mi-a falsificat semnătura", atunci se poate deschide un nou dosar.

Reporter: Dumneavoastră, cum îl cunoaşteţi, credeţi că Popa va "da din casă" dacă va fi adus în ţară? Mai are ceva de pierdut?

Doru Nicolaescu: E un om matur, e în stare să vorbească. De pierdut, ce să mai aibă de pierdut? Dacă se consideră nevinovat, atunci trebuie să vorbească, să spună ce are de spus.

Reporter: Popa a afirmat că, dacă vine în România, atunci va vrea să vină ca un om liber...

Doru Nicolaescu: Nu este vina justiţiei române că el a fost judecat în lipsă. El a ales să nu fie aici. Din declaraţiile pe care le-a făcut recent rezultă că se temea că în ţară nu ar avea parte de un proces corect. Popa a spus că poate să se apere, dar nu văd în ce context, în condiţiile în care a fost judecat şi condamnat. Acum, nu ştiu dacă i s-a respectat dreptul la apărare în sensul ca să-i fie desemnat un avocat din oficiu care să vorbească pentru el sau dacă procurorii au cercetat corect...

Reporter: Nicolae Popa a susţinut că este nevinovat şi că totul este o făcătură politică. La ce credeţi că s-a referit? La aducerea lui în ţară sau la momentul condamnării?

Doru Nicolaescu: Poate Popa, ştiind acuzaţiile pentru care a fost condamnat, poate să demonstreze că nu este vina sa. În ceea ce priveşte declaraţia că la mijloc este o făcătură politică, probabil că se referea strict la condamnare şi la acuzaţiile care i s-au adus. Să ne amintim că momentul politic când a căzut FNI era foarte dificil. Era ultimul an de guvernare a Convenţiei Democrate, cu o Coaliţie foarte tulbure. Erau mulţi investitori care pierduseră bani, care făceau demonstraţii în stradă. Contextul era foarte dificil.

Reporter: De ce ar fi o înscenare politică? Sunt suspiciuni privind desfăşurarea anchetei?

Doru Nicolaescu: A fost un mare haos în iunie - iulie 2000. Mi s-a părut ciudat cum a decurs ancheta, cum, de altfel, au decurs anchetele în multe cauze economice. La FNI nu s-a avut în vedere un minim de rigoare. Ancheta era făcută mai mult aşa pentru declaraţii publice, ca să se potolească investitorii. Nu am înţeles atunci şi nu înţeleg nici acum de ce trebuia să se fi întâmplat toată tevatura. Organele de anchetă au fost interesate mai mult de oameni, decât de fapte. Trebuiau să vină să sigileze arhiva SOV Invest-ului. Cred că nici până în ziua de astăzi nu au reuşit să stabilească exact câte unităţi de fond erau, câte carnete de investitori.

Cred că Poliţia nu a fost riguroasă în inventarierea documentelor şi a probelor. Mai ales din cauza presiunii publice foarte mari. Expertiza financiar-contabilă nu mi s-a părut clară faţă de FNI.

Reporter: Nicolae Popa semna în locul lui Sorin Ovidiu Vîntu?

Doru Nicolaescu: Nu. Semna doar în numele lui.

Reporter: Este adevărat că semnătura lui Popa apărea pe toate documentele?

Doru Nicolaescu: Semnătura sa poate să fie pe multe documente, au fost multe contracte în Gelsor şi SOV Invest. Între cele două societăţi a existat o relaţie de simbioză trei ani, între 1996 şi 1999, până când s-au separat firmele.

Reporter: S-a spus că Popa era locotenentul lui Vîntu, că a acţionat în numele acestuia atât la Gelsor cât şi la SOV Invest...

Doru Nicolaescu: Eu l-am cunoscut în calitate de principal colaborator al lui Sorin Vîntu. Era unul dintre oamenii lui de încredere. Noţiunea de locotenent e mai aparte, nu pot să spun că era nici locotenentul lui, nici altceva. Era unul dintre colaboratorii de nădejde ai lui Sorin Vîntu şi care a deţinut funcţii importante în cadrul societăţii Gelsor şi a altora din grup, şi s-a ocupat de foarte multe detalii. De la unele minore, administrative, până la cele de angajat oameni, de cumpărat sedii.

Reporter: Este adevărat că în capul lui Popa se "spărgeau toate oalele", atunci când ceva nu mergea bine?

Doru Nicolaescu: Popa era o fire extrem de amabilă şi răbdătoare. Ce-i drept, toată lumea striga la el. Când era un salariat nemulţumit se ducea la Popa să facă scandal. Sau eu, când eram supărat, ţipam la Popa. Dacă era un client nemulţumit, la fel, tot la Popa ajungea. El îi lua cu răbdare, încerca să găsească o soluţie, era omul care găsea soluţii, care rezolva lucrurile. El asculta tot şi după aia o lua metodic, era o fire constructivă. Venea la birou dimineaţa la 7 şi stătea, de cele mai multe ori, şi până la 12-1 noaptea. Avea întâlniri tot timpul.

Reporter: Era aşa bine plătit acest om încât să fie dedicat total afacerilor lui Vîntu?

Doru Nicolaescu: Nu ştiu cât de bine îl plătea Vîntu, dar dedicat era. Sorin îl preţuia, cum îl preţuiam şi eu, cum îl preţuiau toţi colegii. Era un bun coleg şi punea suflet în tot ceea ce făcea. Mai mergea cu noi la "activităţi extracuriculare", mai ieşeam şi noi, dar era un om obişnuit şi foarte dedicat muncii sale.

Reporter: Nicolae Popa avea mulţi bani?

Doru Nicolaescu: Nu prea. Avea ceva bani pentru că mai făcea şi el diverse plasamente, diverse investiţii, în afară de afacerile pe care le făcea cu Sorin. Dar nu era foarte bogat.

Reporter: Ce s-a întâmplat cu Nicolae Popa înainte să plece din ţară? Este adevărat că relaţia lui cu Vîntu se deteriorase?

Doru Nicolăescu: Viorel, cum îi spuneam noi, era supărat şi stresat. La noi în grup, la acea vreme, se întâmplaseră nişte chestii. Sorin (n.r. Sorin Ovidiu Vîntu) angajase nişte mari manageri profesionişti şi voia să ne înlocuiască pe noi, cei mai vechi, care eram nişte "foşti". De aici au ieşit tensiuni cu oamenii din grup. Oamenii veneau şi se plângeau la noi, în timp ce noii veniţi spuneau: "Dacă ne-ai angajat, dă-ne toate pârghiile"! Era o situaţie care nu mai putea fi tolerată. Sorin ne cerea să nu ne mai implicăm, iar Viorel (n.r. Nicolae Popa) era supărat şi stresat. Când munceşti nişte ani şi faci tot felul de chestii şi vin unii la masa întinsă, chestia asta te cam supără, e cam greu (n.r. - de suportat). Îmi amintesc că în toamna lui 1999, Popa a ales să nu mai vină la serviciu. S-a supărat pe Sorin şi trei luni de zile nu a mai venit la birou. Popa s-a întors în februarie-martie 2000 şi a mai stat două, trei luni până s-a prăbuşit FNI.

Reporter: Ioana Maria Vlas susţinea că Popa se îmbăta până la inconştienţă....

Doru Nicolaescu: Cred că amintirile Ioanei Vlas nu sunt foarte exacte. Asta cu îmbătatul până la inconştienţă, nu pot să zic... sigur la un moment dat în viaţa noastră ni s-a întâmplat fiecăruia dintre noi să bem un pahar în plus.

Repoter: Când a plecat din ţară, Popa era acuzat de ceva?

Doru Nicolăescu: Popa a plecat din ţară în primele zile din iunie 2000 şi nu a fost pus sub acuzare până în momentul în care a plecat. El s-a dus, a dat vreo două declaraţii la Poliţie, la Parchet. După ce a plecat, la ceva timp, a fost dat în urmărire generală. Dar până să plece, atenţie, el nu fusese pus sub acuzare!

Reporter: Vlas crede că Popa nu va fi adus în ţară. Dumneavoastră ce opinaţi?

Doru Nicolaescu: Sincer, nici eu nu văd de ce ar ajunge în ţară.

Reporter: Vlas a susţinut că banii lui Vîntu valorează foarte mult într-o ţară precum cea în care se află Popa. Are dreptate?

Doru Nicolaescu: Da, mă rog, poate, dar banii lui Vîntu cred că sunt mai mult o legendă decât o realitate. Cred că se exagerează cu banii lui Vîntu. Sigur, Vîntu a făcut bani şi are bani, dar îi rulează, nu stă călare pe sacii cu bani. Aşa că nu ştiu cât valorează în Indonezia faptul că Vîntu e mogul de presă în România.

Reporter: Vă întrebăm acest lucru pentru că sunt voci care susţin că Nicolae Popa ar avea o viaţă foarte bună în Indonezia. Până şi durata în care acesta a stat în arest pare foarte mare...

Doru Nicolaescu: Şi eu sunt de aceeaşi părere. Popa a stat cam mult în arest şi nu înţeleg de ce. Mi se pare incorect că a fost ţinut în arest atâta timp: ori îl extrădau, ori îl lăsau liber. Până la urmă, în Indonezia nu a comis nicio infracţiune. Într-o ţară europeană, nici măcar în România, nu ar fi stat atât. Dar, desigur, relaţiile între ţări presupun anumite specialităţi, iar acesată extrădare putea să reprezinte un temei şi pentru altele. Probabil că autorităţile indoneziene nu vor să creeze un precedent şi au tratat cazul după legea lor.

Reporter: Până la urmă, cine a fost "creierul" FNI?

Doru Nicolaescu: FNI a fost un fond deschis de investiţii, după toate regulile, cu prospect, şi a fost administrat succesiv de mai multe grupuri de persoane. Popa a fost şi el implicat, nu ştiu până la ce nivel, Ioana Vlas la fel. Şi Vlas şi Popa au fost acuzaţi pentru înşelăciune, că au semnat raportările. Acum, fie vorba între noi, când eşti preşedinte la un fond de acest gen nu ai cum să verifici toate datele. Trebuie să crezi în contabilii care îţi fac socotelile, în experţii care îţi fac evaluarile. Nu ai capacitatea (n.r. să controlezi totul). Aici ceva e în neregulă!

Reporter: Despre Ioana Maria Vlas se spunea că era o "doamnă de fier". Vlas a susţinut că ar fi fost lichidată dacă ar fi spus investitorilor să-şi retragă banii.

Doru Nicolaescu: Femeile sunt mai sensibile decât bărbaţii şi sunt mai dispuse să creadă în ameninţările unora. Sigur, dacă ar fi spus "Retrageţi-vă banii!", cred că, a doua zi, ar fi fost asaltată de 100.000 de investitori care tropăiau peste ea. Dar nu cred că o lichida cineva. Vlas este o femeie cu nervii tari, este o persoană educată, inteligentă, călătorită prin lume, au trecut multe prin viaţa ei, dar totuşi este femeie şi este mai dispusă să ia mai în serios ameninţările (n.r. - decât bărbaţii). Nu aş zice că a fost mai fricoasă.

Reporter: Tot doamna Vlas a susţinut că Poliţia a sustras două camioane de documente de la sediul SOV Invest.

Doru Nicolaescu: Cred că doamna Vlas exagerează, i-am spus-o şi ei. Poate că nu îşi mai aduce aminte bine după atâţia ani. Sunt de acord că Poliţia nu a procedat corect, dar nu cred că a cărat Poliţia două camioane de documente ca să dispară. Deci asta nu o cred. Erau mai mulţi oameni acolo, se păstrau dovezi despre această operaţiune, nu ai cum să le închizi gura la toţi.

Reporter: Sunt voci care susţin că Popa ar fi deja în ţară. Ce semnificaţie are acest scandal, acum? Cui foloseşte?

Doru Nicolaescu: Mi-e greu să mă pronunţ. Ştiţi cum văd eu lucrurile? Nu trebuie nici să ajute, nici să dăuneze cuiva.

Reporter: Se fac fel şi fel de speculaţii: că aducerea lui Popa ar contribui la recăpătarea încrederii în Justiţie, în contextul aderării la Schengen, că e nevoie de circ să luăm faţa la problemele reale...

Doru Nicolaescu: Nu cred că are nicio legătură. Deja asta nu mai este o treabă de rezolvat în Justiţie. E vorba de cineva care a fost procesat de Justiţie, a fost găsit vinovat, a fost condamnat.

Reporter: Din stenogramele apărute în presă a reieşit că Sorin Ovidiu Vîntu păstra legătura cu Nicolae Popa...

Doru Nicolaescu: Or fi comunicat în ultima vreme. Viorel, fiind şi el fugar şi umblând prin lume, poate că atunci când nu i-a mai mers bine l-a căutat pe Sorin. O fi văzut la TV că lui Sorin îi merge bine şi aşa au reluat legătura. Nu am de unde să ştiu cu exactitate ce s-a întâmplat pentru că eu nu am mai fost, în ultimul timp, în relaţii nici cu Sorin, nici cu Popa.

Reporter: Vă mulţumim pentru interviu!

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa (foto), a fost arestat, în 2 decembrie 2009, de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009.

Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 4 iunie 2009 la o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Prin aceeaşi decizie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost achitat definitiv, iar Ioana Maria Vlas a fost condamnată la 10 ani de închisoare.

Potrivit Parchetului, "Popa a fost condamnat pentru infracţiunile comise în calitatea sa de director general al Gelsor şi director executiv al SOV Invest, societăţi de administrare ale unor fonduri de investiţii şi acumulare financiară la care deţineau unităţi de fond circa 300.000 de români. În această cauză, Nicolae Popa a emis în mod fictiv un număr de 1683498 unităţi de fond, în valoare totală de 112.289.316.546 lei (aproximativ 7 milioane de dolari) fără să fie depusă valoarea acestora, unităţi de fond pe care ulterior le-a răscumpărat la valoarea de piaţă fictiv crescută de 137.403.330.106 lei (aproximativ 8,8 milioane de dolari), prejudiciind fondul şi săvârşind, astfel, infracţiunea pentru care a fost condamnat definitiv. La data de 18.09.1998, societea de valori mobiliare Gelsor, avându-l director general pe Popa Nicolae, şi-a însuşit un număr de 65.359 acţiuni emise de SC Industrial Export la o valoare contabilă de 25.376 lei/acţiune, aflate în administrarea societăţii pe care o conducea şi care aparţineau SOV Invest. Acţiunile au fost transferate unui apropiat, ce le-a valorificat prin vânzarea către Banca Agricolă la un preţ supraevaluat de 765.000 lei/acţiune, de aproximativ 30 de ori mai mare decât valoarea reală, producând instituţiei bancare un prejudiciu de 50 miliarde de lei (aproximativ 3 milioane de dolari)".

Declaraţii Ioana Maria Vlas despre Nicolae Popa şi FNI

- Ioana Maria Vlas: "Nu am avut niciun fel de legătură cu furtul de la FNI. Domnul Popa (n.r. Nicolae Popa) căra banii cu sacii şi îi ducea la Gelsor, şi nu numai".

- Vlas: "Dacă eu spuneam retrageţi-vă banii, nu sunt convinsă că aş fi trăit a doua zi. Am sperat că se poate şi altfel. Ştiind câte poate domnul Vîntu, mi-a fost frică de el. Nu mai puteam să suport stresul. Mi-a fost teamă, de aceea am plecat. Atunci când FNI a intrat în colaps, au dispărut din sediul SOV Invest două camioane de documente cu ajutorul poliţiei".

- Vlas: "Domnul Irinel Păun (n.r. procuror) a spus că mărturia mea şi a altora nu valorează nimic, pentru că semnătura lui Vîntu nu apare nicăieri. Mă îndoiesc că Popa va ajunge în România, fiindcă banii lui Vîntu valorează foarte mult într-o ţară ca cea în care se află Nicolae Popa".

- Vlas: "Nicolae Popa era capul în care se spărgeau toate oalele. Nicolae Popa, în 1999, prin iulie, şi-a luat lumea în cap. A plecat şi nu s-a întors decât după ianuarie 2000. Se îmbăta până la inconştienţă".

Nicolae Popa va fi extrădat

Instanţa indoneziană a admis, săptămâna trecută, extrădarea lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudarea Fondului Naţional de Investiţii.

Hotărârea judecătorilor indonezieni este irevocabilă şi va fi comunicată preşedintelui Indoneziei.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că instanţa indoneziană a hotărât că se poate da curs cererii de extrădare formulată de autorităţile române privindu-l pe cetăţeanul român Popa Nicolae.

În luna februarie 2010, ministrul indonezian al Justiţiei, Patrialis Akbar, a autorizat extrădarea în România a fostului director Gelsor, Nicolae Popa, procedura fiind aprobată, ulterior, şi de preşedintele indonezian.

În 25 august 2010, preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a aprobat decretul privind începerea procedurii de extrădare a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. Astfel, după acest acord, procedura de repatriere a fost din nou pusă în discuţia instanţei, potrivit procedurii.

Între România şi Indonezia nu există un acord de extrădare, însă conform articolului 39 din Legea 1/1979 privind extrădarea, în cazul în care preşedintele acceptă o cerere de extrădare, procedura care va fi urmată va fi similară celei în care un astfel de acord ar exista.

Potrivit aceleiaşi legi, Ministerul indonezian al Justiţiei este cel care comunică decretul de extradare statului solicitant, pe canale diplomatice, însă acelaşi minister poate cere, într-un interval de timp rezonabil, şi informaţii suplimentare în cazul persoanei pentru care s-a cerut extrădarea. Aceeaşi lege prevede că persoana pentru care a fost cerută extradarea va fi predată autorităţilor solicitante la data şi locul stabilite de Ministerul Justitiei din Republica Indonezia. Dacă preluarea nu se face la termenul stabilit, persoana respectivă poate fi eliberată după 15 zile, dar nu mai tarziu de 30 de zile.

DOSARUL NICOLAE POPA: Sorin Ovidiu Vîntu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului

Sorin Ovidiu Vîntu (foto) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Octavian Turcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.

Actele materiale (de favorizare) de ajutor şi sprijin acordat infractorului Nicolae Popa au constat în acţiuni comisive materiale şi de ordin moral şi s-au concretizat in:

- ajutor bănesc în cuantum de 50.000 euro acordat în perioada octombrie - noiembrie 2009 infractorului Popa Nicolae de către inculpaţii Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Turcan, pentru a-l sprijini să nu fie descoperit de autorităţile poliţieneşti indoneziene;

- ajutor bănesc în cuantum de 20.000 euro şi bilete de avion acordate în luna decembrie 2009 fratelui infractorului Popa Nicolae şi părinţilor acestuia, ce urmau să se deplaseze în Indonezia în vizită la Nicolae Popa, de către Sorin Ovidiu Vîntu, cu ajutorul inculpatului Alexandru Stoian;

- ajutor de ordin moral materializat în trimiterea în lunile decembrie 2009 - ianuarie 2010, în Indoneazia a unei persoane de încredere care să-şi canalizeze eforturile pentru ca Nicolae Popa să poată beneficia de eliberare din arestul autorităţilor indoneziene ori, în cazul în care nu putea fi obţinut acest beneficiu, să întreprindă demersuri pentru a îngreuna procedurile de extradare a infractorului în România, de către Sorin Ovidiu Vîntu, cu ajutorul lui Alexandru Stoian.

Interviul realizat săptămâna trecută de Antena 3 cu Nicolae Popa

Nicolae Popa, fostul preşedinte Gelsor, îşi susţine nevinovăţia în cazul FNI. Într-un interviu obţinut de Antena 3, Popa spune că odată ce va ajunge în ţară va încerca să dovedească faptul că totul este o înscenare.

Reporter: Poţi să spui ceva în limba română?

Nicolae Popa: Nu, mulţumesc!

R.: Am citit că nu sunteţi vinovat. Că sunteţi o victimă politică.

N.P.: Aşa este. Din păcate impresia mea acum este că justiţia indoneziană nu vrea să ia în seamă faptul că drepturile mele au fost încălcate de la arestarea mea din 2009. Am fost discriminat că am fost ţinut în arest un an şi o săptămână.

N.P.: Acum trebuie să merg la Curtea Contituţională unde judecătorul nu vrea să-mi dea dreptul la...

R.: La apel?

N.P.: Nu este vorba de apel. Este o poveste mai lungă.

N.P.: În mod normal, judecătorii ar trebui să-mi amâne procesul până la aflarea rezultatelor de la Curtea Constituţională. Acolo am atacat legea extrădării pentru că mi se încalcă drepturile. Ar fi trebuit să fie adusă la zi.

N.P.: Apelul meu este făcut aici în Indonezia. Mă pot duce acolo (n.r. România) ca un om liber şi pot lupta ca om liber, nu în cătuşe, ca un prizonier. Pentru că acolo este tot o înscenare, o înscenare incredibilă.

N.P.: Este mai complicat. În primul rând, dacă acum ar da sentinţa extrădării, aceasta trebuie să meargă la Ministerul Justiţiei din Indonezia, apoi trebuie să ajungă la preşedintele Indoneziei care trebuie să semneze decretul de extrădare, care poate dura 3 sau 4 luni, nu ştiu.

N.P.: Sunt curios dacă mă vor ţine arestat, pentru că aşa cum a spus şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Indonezia, nu sunt un infractor aici. Şi în concordanţă cu toate tratatele internaţionale, modelul ONU al extrădării, convenţia europeană pentru extrădări, nu poţi ţine o persoană arestată mai mult de 40 de zile. Am fost arestat 371 de zile şi număraţi în continuare.

N.P.: În România pot să lupt, că lucrez la procesul meu pentru că nu sunt vinovat. Şi vreau să demonstrez că nu sunt vionovat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La cat de mult pute, ar fi trebuit sa-i puna de la inceput numele de : BANCA ROMANA DE SCONS. 

    1. dar ma surprinde acest interviu care promoveaza infractori ce nu mai au ce cauta in viata financiara romaneasca. Mai ales ca Dorulet si-a facut aparitia si intr-o AGA a BVB pe la inceputul anului. Domnule Nicolaescu, aveti un stigmat pe viata, abandonati ideea de a va intoarce intr-un loc pe care l-ati umplut de rusine !

      Stigmat...de ce ar fi stigmatizat ?! Omul nu este decat un mercenar in domeniu si daca-l platesti iti face ce vrei tu. În rest n-a furat pe nimeni, iar la parnaie a stat datorita lui vintu, deci mai bine zis e o victima.

      faptul ca oameni simplii isi dau cu parerea si sunt mari specialisti este tipic pt romanica, nu ma mai surprinde nimic. e ceva totusi ca un cocalar fara educatie a ajuns pe pagina bursa.ro..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb