Judecătorii Tribunalului Constanţa nu au reuşit nici după 26 termene (inclusiv cele privind soluţionarea unor cereri privind timbrarea şi a două cereri de abţinere şi de recuzare), să soluţioneze dosarul civil deschis de Raymond de Rubeis împotriva acţionarilor majoritari ai Comvex SA, pentru anularea actelor care au dus la intrarea în firmă ca acţionari majoritari a Ancăi Mihaela Drăgoi (soţia lui Dan Drăgoi) şi Ruxandrei Ioana Nicola (soţia lui Viorel Panait, preşedintele Comvex SA).
La termenul de joi, 19 ianuarie, cel de-al patrulea judecător, care preia speţa respectivă aflată pe rolul instanţei de patru ani, a decis, în loc să treacă la administrarea probelor - aşa cum se stabilise la ultima înfăţişare din 2022 -, să respingă proba cu interogatoriul pârâţilor solicitată de reclamantul Raymond de Rubeis şi să admită derularea procesului, în 13 aprilie 2023, doar cu celelalte probe solicitate.
În respingerea probei solicitate de reclamant, magistratul Tribunalului Constanţa a luat în considerare apărarea părâţilor care a susţinut că acest interogatoriu nu mai este necesar, din moment ce el s-a desfăşurat în faţa procurorilor DIICOT şi DNA, care nu au constatat săvârşirea niciunei fapte penale.
Reprezentanţii reclamantului susţin că respingerea interogatoriului pârâţilor ar echivala cu o antepronunţare în dosarul respectiv, astfel că au formulat cerere de recuzare a judecătorului respectiv, cerere asupra căreia instanţa se va pronunţa tot în 13 aprilie 2023, aşa cum scrie în încheierea de joia trecută.
"Toate părţile şi martorii au fost prezenţi şi eram pregătiţi pentru administrarea probelor admise anterior. Ca de obicei, apărarea pârâţilor a adus în discuţie o serie de chestiuni. Unul dintre ele a fost argumentat pe baza principiului de lucru judecat anterior. Ei au susţinut că, deoarece DIICOT şi DNA au închis dosarele penale cu privire la aceleaşi fapte şi procurorii au scris în ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale că nu există fapte ilegale săvârşite de cei acuzaţi de Raymond de Rubeis, nu este necesar interogatoriul lor pentru că asta ar însemna examinarea aceloraşi fapte pe care le-au cercetat procurorii din cele două direcţii. În urma pledoariei acestora, noul judecător care este însărcinat cu soluţionarea acestui dosar a dispus pe loc anularea probei cu interogatoriul inculpaţilor. Practic, se poate spune că speţa este închisă, fără examinarea fondului. Era foarte important acest interogatoriu, mai important decât proba cu martori care a fost admisă reclamantului", ne-a spus o sursă apropiată speţei.
Amintim că prin Ordonanţa de clasare dată în 26 noiembrie 2021 în dosarul nr.2775/D/P/2018, procurorii DIICOT susţin că faptele de care Raymond de Rubeis îi acuză pe Viorel Panait, Dan Drăgoi, Anca Drăgoi şi Ruxandra Nicola, fie nu există, fie nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că persoanele respective ar fi săvârşit infracţiunile de utilizare abuzivă a informaţiilor privilegiate, divulgare ilegală a informaţiilor privilegiate, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Acelaşi lucru l-au afirmat şi procurorii DNA în ordonanţa de clasare, care au constatat că "nu există indicii de comitere, de către vreo persoană, a unei fapte de natură penală".
Cert este că nici DNA, nici DIICOT şi se pare că nici judecătorii nu vor să ţină cont de proba audio care demonstrează clar modul vicios în care soţiile lui Viorel Panait şi Dan Drăgoi au devenit acţionari majoritari la Comvex SA, probă obţinută de Raymond de Rubeis după ani lungi de aşteptare şi doar în baza unei rezoluţii a unuia dintre magistraţii care au instrumentat speţele în cauză.
Aşa cum am menţionat mai sus, următorul termen, al 27-lea, în dosarul 27863/3/2019 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, va avea loc în 13 aprilie 2023.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 01:40)
Mafia de tip romanesc.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 09:35)
Este o mare si veche mizerie din piata de capital autohtona.
O mizerie mai noua este ceea ce se intampla la OIL Terminal care isi majoreaza nr. de actiuni cu 2,283 miliarde acordate statului pentru terenuri si 1,546 miliarde actiuni acordate spre subscriere celorlalti actionari, de la 582 milioane actiuni in prezent la 2,4 miliarde actiuni in final, iar la majorarea anuntata pe data de 20 ianuarie 2023 pot participa numai actionarii inregistrati la 08.04.2022 (!).
In prospect scrie ca se pot subscrie 6,57 actiuni noi la una veche.
O ciudatenie! Numarul de actiuni creste de 6,57 ori, iar cotatia a scazut cu circa 10% (numai cu 10% si inca inainte de a fi publicat prospectul, ceea ce arata inca o data ca documentele "initiate" sunt cunoscute de baietii destepti din piata, sub supravegherea ASF, inainte de a fi facute publice).
Avem o piata ciudata, nesupravegheta si cam capusata.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:12)
WOW ce teapa. Stat mafiot si hot ce se intampla e incredibil. Deja fura pe fata.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:14)
"Mita" primita de "speciali" nu e primita degeaba.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:22)
Teapa mare, cu un Prospect dubios (data de inregistrare aprilie 2022!) aprobat de ASF si cunoscut de unii inainte de a fi facut public (pentru ca OIL a avut puseuri de scadere accentuata pe 13 si 17 ianuarie, iar prospectul a fost facut public vineri, 20 ianuarie). "Initiatii" care au vandut atunci pot fi identificati usor.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:26)
Numai la noi se poate intampla asa ceva (pe langa multe alte tepe), iar ASFistii si conducerea lor Politica sa fie bine-mersi in continuare.
Din pacate, se poate si mai rau decat atat, sa ajungem hrana pentru caini si sa nu plateasca nimeni pentru asta. Bine ca se majoreaza in continuare veniturile alesilor locali, pentru munca "depusa".
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:30)
Doar ce ne-a spus Predoiu cum functioneaza "justitia" in Romania.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 10:59)
Pana-n 08.03 ajunge 0,1/ actiune pretul. Nu inteleg de ce nu au dat actionarilor actuali posibilitatea de participare la marire capital social, cum a facut Petrom, tot asa cu terenuri primite de la stat.
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 11:30)
Ca sa castige hotii pe seama celor de buna credinta.
1.9. Data de inreg a fost in apr 2022 (răspuns la opinia nr. 1.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 14:43)
Teapa a fost ca actiunile ar fi trebuit sa scada atunci, in apr 2022, imediat dupa data de inreg. SCaderea s-a produs dar a revenit aproape instantaneu, pentru ca se stia ca mcs va fi contestata. Jmekerii au avut timp sa vand 8 luni, iar acum le cumpara la 0.1. Probabil minoritarul cu 17%, care a si contestat, nu va subscrie.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 12:45)
Treziți-va, că altfel distrugeți minimul de încredere în justiție și în autorități, distrugeți demografia, că toți tinerii capabili pleacă și oamenii ok nu mai au încredere să facă copii, distrugeți țara.
Pentru ce? Pentru că sunteți prea slabi sa faceți față la o mână de escroci?
O să regretăm cu toții, când o să ne trezim bătrâni și săraci.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 15:37)
ai un minim de incredere in justitie ? nu exista justitie in Romania , impart toti banii intre ei de asta intr=o tara de hoti nimeni nu pateste nimic decat la misto , gen matusa tamara
3. fără titlu
(mesaj trimis de OmuGnom în data de 23.01.2023, 14:53)
Deci practic statul intra in societate cu doua terenuri si isi creste ponderea in actionariat, iar restul actionarilor de buna credinta trebuie sa vina efectiv cu cash, pentru a-si mentine ponderea ? Pai care e smecheria ? Ce vor sa faca cu terenul ala, OIL nu e societate agricola, e cumva un put petrolier acolo macar ?
E absolut sutpid, statul practic face un fel de confiscare care nu il costa nimic (terenurile alea le avea deja), probabil cu scopul de a incasa un procent gras din dividendele viitoare.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2023, 15:47)
Băieți, pe tipul din imagine îl cheamă Drăgoi, nu " Oil " ! Sau vreți să spuneți că banii la Drăgoi vi n prin conductele Oil!