DOSARUL DELAPIDĂRII SIF-URILOR - VIDEO ICCJ a respins contestaţia faţă de arestul preventiv, depusă de Bîlteanu şi El Lakis

Alexandru Costea
Anticorupţie / 13 ianuarie 2015

ICCJ a respins contestaţia faţă de arestul preventiv, depusă de Bîlteanu şi El Lakis

Vezi VIDEO mai jos

------

Actualizare 19:28

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, în această seară, contestaţia la arestul preventiv depusă de Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, ne-a informat Biroul de Presă al instanţei supreme.

(Valentin Busuioc)

----------

Actualizare 10:38 Instanţa a rămas în pronunţare

Şedinţa de judecată în care Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis contestă măsura arestului preventiv s-a încheiat iar instanţa a rămas în pronunţare.

-------------

Actualizare 09:36 Bîlteanu şi el Lakis au ajuns la ÎCCJ

Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Vom reveni cu amănunte.

-----------

Contestaţia la măsura arestului preventiv depusă de Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, într-un caz în care cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de delapidarea SIF Banat Crişana, manipularea pieţei de capital şi spălare de bani, se judecă astăzi la Înalta Curte.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, prelungirea arestului celor doi cu încă 30 de zile.

Procurorii susţin că Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au delapidat SIF1 Banat-Crişana, după cum reiese din referatul întocmit, prin preluarea "Azuga Turism", cu ajutorul avocaţilor Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, banii obţinuţi din această afacere fiind utilizaţi pentru consolidarea poziţiei în acţionariatul SIF1, cu depăşirea pragului legal de deţinere (de 5%). Cei doi avocaţi sunt anchetaţi sub control judiciar.

Bîlteanu şi Lakis au fost reţinuţi, pe 8 decembrie, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT la sediile SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi Swiss Capital.

Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Procurorii au mai aratat că, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare înfiinţat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, acesta s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat-Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

SIF1 Banat-Crişana a transmis că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, iar Ioannis Papalekas a informat board-ul Globalworth că nu este investigat de procurori în caz.

Ioannis Papalekas s-a delimitat, de fostul său partener de afaceri Dragoş Bîlteanu, într-o scrisoare deschisă, în care arată că, în ultima vreme, afacerile făcute cu fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana se diminuaseră considerabil.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. De la Nastase 'ncoace

    NU SE MAI SCAPA

    mafiotilor ! 

    1. Bravo ICCJ si DIICOT!

      10 ani minimum! Delapidare, SPalare clara de bani, Grup Criminal si Evaziune Fiscala de zeci de millioane de euro!

      Sper sa aduceti in lumina si pe restul grupului, Juravle Bogdan, Toata familia EL Lakis, Dnul Ciorcila, Dnul Iaciu si mai am si revin....Dnul Procuror nu vedeti???? 

    ~Ioannis Papalekas s-a delimitat, de fostul său partener de afaceri Dragoş Bîlteanu~

    ADICA CUM ?

    DACA CINEVA SE DELIMITEAZA DE UN CERCETAT PENAL INSEAMNA CA SPUNE SI ADEVARUL ?!? 

    1. Nu, inseamna doar ca se delimiteaza.

      Vrei calule ovaz ?

      Cine nu s-ar delimita de un urmarit penal ?!?

      de infractori trebuie sa te delimitezi INAINTE nu DUPA ce sint prinsi.

      Chiar a fost din 2008. Nu a participat in nici o afacerea lui Bilteanu legata de SIFuri. Papalekas stie si face numai real estate. Baietul nu a fost implicat niciodata la nici o alta afacere decat real estate. Cred ca nu are nici o legatura cu mafioti astea si a prins ca sunt mafioti din trecut. Nu cred ca a investit in tara asta apropare un milliard cu bani adusi din strainatate din toate fonduri din lumea, si avea lipsa de 1 million din SIF Muntenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb