DOSARUL DIICOT-BERBECEANU: Curtea de Apel Alba Iulia va analiza mâine contestaţia DIICOT

E.D.
Anticorupţie / 16 aprilie 2014

Contestaţia DIICOT formulată împotriva încheierii penale din 07.04.2014 prin care Tribunalul Hunedoara a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Traian Berbeceanu se va judeca mâine la Curtea de Apel Alba Iulia.

Un comunicat oficial al Curţii de Apel Alba-Iulia informează: "Contestaţia formulată de DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara împotriva încheierii penale dispusă de Tribunalul Hunedoara în dosarul 2030/97/2014 cu privire la revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Traian Berbeceanu se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia joi, 17.04.2014".

Potrivit acestuia, prin încheierea contestată din 07.04.2014 Tribunalul Hunedoara a admis cererea formulată de Traian Berbeceanu şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Traian Berbeceanu prin Ordonanţa pronunţată în dosarul nr.386/D/P/2013 al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, la data de 21.02.2014 şi a înlăturat obligaţiile stabilite in sarcina acestuia.

Traian Berbeceanu a depus la Tribunalul Hunedoara, la începutul lunii aprilie, o solicitare de revocare a măsurilor preventive luate împotriva sa. Instanţa de fond i-a admis cererea astfel încât toate inderdicţiile impuse împotriva acestuia au fost anulate. Procurorii DIICOT au contestat, însă, decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a emis primul mandat de arest pe numele comisarului şef, în octombrie 2013.

În noiembrie 2013, după o lună de arest preventiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Berbeceanu poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, dispunând ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara. Tot atunci, instanţa supremă a dispus ca Traian Berbeceanu să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia municipiului Deva conform programului de supraveghere, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Totodată, Traian Berbeceanu nu avea voie să comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de către procurorii DIICOT Alba.

Fostul şef al BCCO Alba a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de către procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar, sunt cercetaţi soţii Titus şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi, de asemenea, în 24 octombrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb