DOSARUL DISJUNS DIN CEL AL RETROCEDĂRILOR HREBENCIUC-STURDZA DNA l-a trimis în judecată pe avocatul Mihail Vasile

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 10 martie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Mihail-Cosmin Vasile (avocat al Baroului Buzău), acuzat de trafic de influenţă, în dosarul disjuns din cel al retrocedărilor ilegale de păduri în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc, Paltin Sturdza şi Ioan Adam.

În aceeaşi speţă disjunsă, DNA l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, sub aceeaşi acuzaţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov, cu propunere de a fi menţinute măsurile preventive dispuse în cauză.

Potrivit comunicatului DNA contextul demersurilor pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier, în perioada imediat următoare emiterii deciziei nr. 231/2012, Paltin Gheorghe Sturdza şi avocatul său, Ioan Adam, "au efectuat demersuri pentru a se efectua o cât mai rapidă punere în punere în posesie şi eliberare a titlului de proprietate prin coruperea funcţionarilor publici implicaţi".

"Având în vedere că Tribunalul Covasna dispusese cea mai mare retrocedare de pădure din România (43.227 ha), rămasă irevocabilă, interesul persoanelor care se ocupă în mod obişnuit cu vânzarea de păduri a fost foarte ridicat, ştiut fiind că valoarea unei păduri creşte proporţional cu mărimea suprafeţei compacte", punctează DNA.

Astfel, unul dintre primii interesaţi de pădurea proaspăt câştigată a fost şi Gheorghe Ceteraş, care i-a cerut lui Sturdza o întâlnire pe tema terenului respectiv.

Pe 26 iulie 2012, la întâlnirea pe care au avut-o în Braşov, Ceteraş şi avocatul Mihail Vasile i-ar fi pretins lui Paltin Sturdza 10.000 de hectare de pădure (25% din suprafaţa totală), în schimbul determinării funcţionarilor din judeţul Bacău (prefect - preşedintele Comisiei judeţene de fond funciar, ITRSV, Direcţia silvică etc.) să efectueze cât mai urgent punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier.

Procurorii susţin că Sturdza nu a acceptat propunerea celor doi, comisionul pretins părându-i-se foarte mare.

Ceteraş şi Vasile sunt inculpaţi în alt dosar DNA, privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra a 5.134 ha de teren forestier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb