DOSARUL "FRAUDĂ LA BAC 2012" DNA: 17 persoane, trimise în judecată pentru fals şi grup infracţional organizat

V.B.
Anticorupţie / 23 decembrie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis astăzi în judecată, în stare de libertate, 17 profesori din Ialomiţa, acuzaţi de implicare în fraudarea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2012, mai precis de constituire a unui grup infracţional organizat, fals şi trafic de influenţă.

Mai precis, cadrele didactice sunt învinuite că au ajutat 97 elevi să promoveze fraudulos examenul, profesorii încercând să favorizeze şi alţi 22 elevi.

Potrivit referatului DNA, Otilia Dumitru (inspector şcolar general şi de preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Ialomiţa) ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat format din profesorii Nica Balaciu, Marius Răzvan Dinu, Cristian Manea, Sorin Stere, Elena Dulcinica Sandu şi Cătălin Gogotă, responsabili cu desfăşurarea sesiunii de bacalaureat. Procurorii acuză că acest grup infracţional ar fi fost sprijinit de profesorii Marius Curt, Lucia Popa, Laura Striblea, Elena Busuioc, iar la el au aderat profesorii Ana Dragomir, Cristina Vardianu, Valentin Gheorghe, Carmen Alina Turcu şi Viorel Dobre.

"Activitatea membrilor grupului s-a concretizat prin:

- întâlniri organizate, desfăşurate la domiciliul inculpatei Dumitru Otilia,

- păstrarea permanentă a legăturii telefonice şi coordonarea cu ceilalţi membri ai grupului infracţional organizat pe parcursul activităţii de evaluare a lucrărilor scrise,

- recrutarea candidaţilor de la care au pretins şi a primit diferite sume de bani, în schimbul favorizării acestora la examenul de bacalaureat,

- întocmirea în scris, în perioada premergătoare probelor scrise, a unor centralizatoare cu candidaţii de la centrele de examinare, ce urmau a fi favorizaţi la examenul de bacalaureat,

- desemnarea echipelor de evaluatori, astfel încât să corespundă planului infracţional,

- transmiterea în cadrul grupului infracţional a datelor de identificare a candidaţilor, disciplina şi nivelul de dificultate al fiecăreia, notele dorite şi semnul distinctiv folosit.

- identificarea lucrărilor candidaţilor ţintă, după semnele distinctive stabilite de membrii grupului,

- selectarea, numerotarea şi repartizarea seturilor de lucrări cu semnele distinctive către respectivele echipe de evaluatori,

- efectuarea, în calitate de profesori evaluatori, de adăugiri pe lucrările scrise ale unor candidaţi", se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii au pus sechestru asupra mai multor sume de bani, aparţinând profesorilor Liviu Radu Bâra, Sorin Stere şi Cristian Manea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa, cu propunere de a fi menţinute măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb