DOSARUL MEDIAFAX / CURTEA DE APEL BUCUREŞTI: Roxana Grigoruţă şi Sorin Dinu au ieşit din arestul preventiv

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 9 februarie 2015

Avocatul Dragoş Chiş rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri seara, înlocuirea arestului preventiv pentru Roxana Dorina Grigoruţă şi Sorin Nicolae Dinu (persoane cu funcţii de conducere în Mediafax Group) cu controlul judiciar timp de 60 de zile, respectiv arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, avocatului Gheorghe Dragoş Chiş i-a fost prelungit arestul preventiv pentru încă 30 de zile, au mai hotărât judecătorii CAB.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei trei au fost arestaţi în decembrie. Roxana Grigoruţă este acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Sorin Dinu şi Dragoş Chiş sunt învinuiţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii susţin că, în contextul unei eşalonări la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligaţiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei, acordată în 23 aprilie 2013, SC Mediafax Group, reprezentanţi ai acesteia, precum şi persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalităţii actelor acestei societăţi "au creat şi aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor, implicând constituirea unor societăţi-fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilităţi materiale, profitând tocmai de situaţia acestora, societăţi ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit".

Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), societatea era astfel protejată, "responsabilitatea plăţii taxelor şi impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăţi, împotriva cărora se declanşau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor şi executare silită a acestora, proceduri inutile deoarece nu deţineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate".

Comunicatul Parchetului ICCJ notează că nu reprezentanţii de drept, ci Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Nicolae Dinu şi Dana Cozac, persoane cu funcţii de conducere în Mediafax Group, dispuneau plăţile către colaboratorii societăţilor respective, aceştia fiind deja angajaţi cu contract individual de muncă la Mediafax Group SA sau alte societăţi din grup.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mare pacat ca nu ia dat drumul si lui avocat Dragos Chis

    1. Fals nici un pacat. Isi pacalea angajati- Facea firme pe numele lor fara ca ei sa stie. Tragea bani si multe altele.Chis Ghorghe . Pacalea femeile pensionarele carora le promitea rezolvarea unor pensii ,iar el face firme fantoma pe numele lor !Dragos un mare excroc !

      Ce nu stiti voi este ca desii Chis Gheorghe dragos avocatul din dosarul Mediafax este acum in arest la domiciliu,dar numai cu numele.Incalca arestul la domiciliu frecvent. Pe data de 27.04.2015 a fost pe sos Iancului si a vorbit cum sa faca pentru asi ascunde proprietatile pentru a nu fii puse sub sechestru. Mare bandit 20 ani de puscarie sai dea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb